Featured Posts

  • Prev
  • Next

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥ ΙΧΝΟΣ

Εδώ σκοπεύω να εμφανίσω με συνδέσμους, ό,τι έχω φτιάξει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Θα εμφανιστούν οι ιστοσελίδες και τα blog που κατά καιρούς έχω δημιουργήσει όπως και σε όσα έχω συμμετάσχει σαν συγγραφέας.

Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί η ΒΔΕΛΛΑ 2 θα γίνει τελικά το κεντρικό  σημείο αναφοράς και από εκεί όποιος θέλει θα μπορεί να πάει όπου θέλει – όσον αφορά τη δική μου παρουσία  στο διαδίκτυο – . Κάποια είναι σκονισμένα και ξεχασμένα, κάποια είναι πρώιμες προσπάθειες που μείνανε έτσι … γιατί δεν ήξερα πως να προχωρήσω. Κάποια είναι απλά εγκαταλειμμένα γιατί δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθώ. Ακολουθεί η κατάσταση με μια σύντομη περιγραφή του τι είναι.

Η πρώτη μου προσπάθεια η “ΕΓΚΕΦΑΛΟΘΥΕΛΛΑ”. Μια πρώιμη προσπάθεια πριν περίπου 6-7 χρόνια. Φτιαγμένη με το DREAMWEAVER 3 και για να μπορέσει να φτιαχτεί είχα το βιβλίο με τις οδηγίες στο ένα χέρι και το πληκτρολόγιο  στο άλλο.Τώρα παραμένει … σε αχρησία.

Μετά ακολούθησαν τα blogs. Πολλά blogs, στοχευμένα, τα οποία δυστυχώς τα περισσότερα, αραχνιάζουν στο διαδίκτυο. Ο μόνος λόγος που δεν τα σβήνω είναι γιατί το καθένα μου θυμίζει μια φάση της ζωής μου και είναι ένα σκαλί στην ψηφιακή μου πορεία.

Ας τα δούμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Lfh : Ένα blog για επικοινωνία με τους απόφοιτους του σχολείου που δουλεύω. Μπόρεσε σε μεγάλο βαθμό να λειτουργήσει σαν σύνδεσμος για τα παιδιά αυτά και το σχολείο.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ Lfh : Άλλο ένα στρατευμένο blog. Εδώ είναι για επικοινωνία σχολείου γονέων. Λειτουργεί δυο χρόνια και αν συνεχίσει να λειτουργεί δεν θα είναι πλέον από εμένα.

Η ΒΔΕΛΛΑ : Η μεγάλη μου αγάπη. Από τον Αύγουστο του 2007, έτσι απλά για να γράφω και να ξεδίνω. Μεγάλωσε και παραχωρεί πλέον τη θέση της στη ΒΔΕΛΛΑ 2 που βρίσκεστε τώρα. Όμως μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια, δούλεψε καλά, με βοήθησε – και μόνο που τα έγραφα έτσι ανοικτά – (καλά ίσως όχι και τόσο μερικές φορές) – αλλά μου άρεσε που μέσα από αυτή γνώρισα την παρέα του ΑΣΜΠΕΤΑ, μια παρέα που μπορώ να πω ότι γίναμε φίλοι και βρεθήκαμε, γελάσαμε και διασκεδάσαμε μαζί.

Παράλληλα πειραματίστηκα με διάφορα άλλα.

Με το ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ προσπάθησα να βγάλω προς τα έξω την άλλη μου μεγάλη αγάπη, τη φωτογραφία, και να δώσω ό,τι κρύβεται πίσω από κάθε φωτογραφία. Μετά ήταν το ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ που το έφτιαξα με αφορμή κάποιες απορίες που είχαν νέοι bloggers και εγώ ο “παλιός” ήθελα απλά να περιγράψω κάποιες διαδικασίες. Πολύ γρήγορα το ξεπέρασα.

Μετά άρχισαν οι συμμετοχές σε διάφορα blogs με διάφορες αφορμές. Το ΑΣΜΠΕΤΑ ήταν το πρώτο. Ακολούθησε το ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΝ όπου μια παρέα εκπαιδευτικών και φίλων αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα βήμα προς τα έξω. Λειτούργησε αρκετά καλά αλλά και αυτό αδράνησε. Μετά φτιάχτηκε το blog ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με σκοπό να συνεχίσουμε ένα σεμινάριο που είχαμε παρακολουθήσει. Και αυτό δεν άντεξε.

Και ήρθε η ώρα της εκπαίδευσης.

Έψαχνα να βρω περιβάλλον να με φιλοξενήσει. Δοκίμασα διάφορα και τελικά έφτιαξα αυτό εδώ. BRAINSTORM. Δεν υποστήριζε όμως καλά τα ελληνικά και πολύ γρήγορα ξενέρωσα και το άφησα (και αυτό). Και έτσι ξαναβρέθηκα να ψάχνω.

Και βρέθηκα στα google  sites όπου μου έδωσαν τη δυνατότητα να φιλοξενήσω τρία sites καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Τη ΧΗΜΕΙΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ το οποίο ολοκλήρωσε το κύκλο του και δούλεψε ικανοποιητικά. Η ανάδραση δεν ήταν η καλύτερη αλλά το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό. Ακολούθησε η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, η οποία επίσης δούλεψε καλά. Όχι όσο ήθελα αλλά η προσπάθεια και αυτή χαρακτηριζεται θετική. Τέλος η ΧΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ η οποία φτιάχνεται και όταν τελειώσει θα έχει όλη εκείνη τη δουλειά που έχω φτιάξει από το 1986 σε σημειώσεις χημείας για όποιον θέλει να βρει κάτι.

Η τελευταία εξέλιξη είναι η ΒΔΕΛΛΑ 2 και μέσα από αυτό το MOODLE. Ακόμα είναι άδειο – γιατί διαβάζω να δω τι μπορώ να κάνω. Αλλά τελικά εδώ θα δουλέψω.

Καλώς ορίσατε λοιπόν στη ΒΔΕΛΛΑ 2 το διαδικτυακό χώρο από τον οποίο πλέον θα μπορείτε να με βρείτε όπου με ψάχνετε.

Αθήνα 23 Μαϊου 2009