Webinars…έφτασαν

Posted by manaliss on Nov 8, 2010 in Χωρίς κατηγορία |

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Νοεμβρίου και από τις 7.30 το απόγευμα με ώρα έναρξης τις 8.00 και μέχρι τις 9.00 θα συζητήσουμε με τον Γιάννη Βλάχο, σχολικό σύμβουλο για το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών.

Μια σύντομη περίληψη του θέματος είναι η παρακάτω…

Με αφετηρία τις πρακτικές και τις απόψεις σχετικά με το σχεδιασμό ενός διαγωνίσματος  θα επιχειρηθούν: α) αναστοχασμός μέσα από την παράθεση των απόψεων άλλων συναδέλφων, β) παρουσίαση των θεμελιακών και διαχρονικών προβλημάτων της αξιολόγησης, γ) η κριτική και οι παρενέργειες που  έχουν προσδιοριστεί από την έρευνα. Θα επιχειρηθεί η διευκρίνιση των παρανοήσεων σχετικά με  τη διαδικασία και το ρόλο της αξιολόγησης του μαθητή. Η προστασία από τις παρενέργειες είναι η κατακλείδα της παρουσίασης.

Για να συνδεθείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο εδώ. Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο, θα κατεβάσει ένα μικρό αρχείο και θα σας ζητηθεί να το τρέξετε. Μη το αρνηθείτε… θα σας βάλει στο περιβάλλον του Elluminate 10 όπου θα γίνει το σεμινάριο. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ για το περιβάλλον αλλά μπορείτε να μπείτε και μισή ώρα νωρίτερα και να δείτε και να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον. Αν θέλετε να ρωτήσετε θα πρέπει να έχετε ακουστικά με μικρόφωνο, γιατί αν έχετε τα ηχεία κάνει αντήχηση και μικροφωνίζει. Αν θέλετε απλά να παρακολουθήσετε μπορείτε από τα ηχεία.

Επισυνάπτω και ένα πολύ σύντομο βιογραφικό του ομιλητή μας :

Γιάννης Βλάχος :

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΤΥΧΙΑ 1975 Πτυχίο Φυσικού Παν. Ιωαννίνων

1978 Μεταπτυχιακό Ενδεικτικό Ηλεκτρονικής Ραδιοηλεκτρολογίας ΦΜΣ Παν. Αθηνών

1999 Διδακτορικό στη Διδακτική Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ. Θέμα:  «Εποικοδομητική προσέγγιση της διδασκαλίας της σωματιδιακής δομής της ύλης»

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ 1981 Διορισμός στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση

1999 – 2010 Ανάληψη καθηκόντων Σχολικού Συμβούλου ΠΕ4

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ Μέλος ομάδων που συνέγραψαν  σχολικά βιβλία Φυσικής  που χρησιμοποιούνται σε διάφορε τάξεις στο Λύκειο, από το 1983 – 2010
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Σε Παιδαγωγικά Τμήματα Πανεπιστημίων ( Ν. 407), Μαράσλειο Διδασκαλείο, σε ΠΕΚ, σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πανεπιστημίων.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά  ή συνέδρια σχετικά με τη διδασκαλία και την αξιολόγηση στις Φυσικές Επιστήμες, τις πρακτικές των εκπαιδευτικών και την σταθερότητα/αλλαγή τους.
Λογισμικό Μέλος της ομάδας που δημιούργησε το λογισμικό «Πολλαπλές Αναπαραστάσεις».

Υπάρχει η αγωνία του νεοφώτιστου…

Μέχρι τότε… τη καλησπέρα μου.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.