Τα πόδια του τάνγκο…

Posted by manaliss on Feb 15, 2023 in Χωρίς κατηγορία |

Το Σάββατο βρέθηκα σε μια βραδιά Τάνγκο στο Σύνταγμα ουσιαστικά δεχόμενος την πρόκληση / πρόσκληση της παλιάς μου μαθήτριας Έλλης Καραδήμου.

Η αλήθεια είναι ότι πήγα λίγο από περιέργεια, λίγο γιατί μου αρέσει το τάνγκο και γιατί ήθελα να δω live χορό μια και μια φορά στο σχολείο, είχα παρακολουθήσει μια επίδειξη και είχα μείνει… άφωνος.

Το ίδιο συνέβει και προχθές. Έβλεπα τα ζευγάρια, και δεν μπόρεσα να μη θαυμάσω το πλέξιμο και ουχί μπλέξιμο των ποδιών όπως και την αρμονία των κινήσεων των ζευγαριών. Δεν ξέρω αν ερμήνευα σωστά την γλώσσα του σώματος μια και το τάνγκο είναι ερωτικός χορός από μόνος του. Έβλεπα “διαφορετικό” χορό, στα ζευγάρια που ήταν χορευτικά ζευγάρια από τα ζευγαρια που ήταν χρόνια μαζι στη ζωή. Μια άλλη άνεση, μια διαφοτερική αρμονία. Ίσως ήταν ιδέα μου – μια και δηλώνω άσχετος με το τάνγκο αλλά αυτή την αίσθηση είχα.

Η Έλλη και ο Fabian πραγματικά ήταν “χαρμα ιδέσθαι”. Ο χορός τους δεν περιγράφεται μόνο βλέπεται, οπότε σε επόμενη πρόσκληση, απλά βρεθείτε εκεί. Τα άλλα θα γίνουν μόνα τους.

Και πάμε στο θέμα μας….”τα πόδια του τάνγκο”.

Έχοντας την μηχανή μου μαζί, και φυσικά δουλεύοντας χωρίς φλας όπως συνηθίζω, έπαιξα λίγο με την μικρή ταχύτητα (κάπου 1/8 με 1/30) και την ταχύτητα των χορευτών. Προσπάθησα να πιάσω την κίνηση αλλά και την αρμονία στον χορό. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, αλλά εμένα μου άρεσαν και σας τις παρουσιάζω… Εσείς μου λέτε την γνώμη σας.

Μόνο στη λήξη του τραγουδιού υπήρχε ακινησία.

Μια εντυπωσιακή βραδιά με πολύ χορό τελείωσε και για ακόμα μια φορά έμεινα εντυπωσιασμένος από το τάνγκο.

Tags: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.