Εδώ ο κόσμος καίγεται…

Posted by manaliss on Aug 23, 2009 in Γενικά, Κοινωνικά |

… και εγώ θέλω να πω πως πέρασα τις διακοπές μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου κάνει πολύ κέφι. Έτσι λέω απλά μια καλημέρα. Καλό χειμώνα σε όσους γύρισαν. (Η ευχή δίνεται από συνήθειο και όχι στην ουσία της φράσης.)

Είμαι ευτυχής που ζω εδώ – στην Ελλάδα – των δηλώσεων και μόλις έλθει η ώρα των πράξεων βγαίνουν “οι επί τόπου” που έλεγε πριν δεκάδες χρόνια ο Χάρρυ Κλυν. Ευτυχώς που όπως μόλις άκουσα έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών και είμαστε έτοιμοι για όλα. Δεν μέμφομαι τους πιλότους σε καμία περίπτωση, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν με αυτά που διαθέτουν. (Έπαθα ένα κάτι τις όταν άκουσα ότι τα παλιά Canadair CL 215 δεν είχαν καν air condition στο κόκπιτ και η θερμοκρασία έφτανε τους 60-70 oC και έσβηναν φωτιές (!) – Δεν ξέρω πόσα από αυτά έχουμε ακόμα. Τα CL415 – τα καινούργια έχουν τουλάχιστον κλιματισμό.) Οι άλλοι… οι συντονιστές, να δω σε πόσες πυρκαγιές θα μάθουν τι πρέπει να κάνουν. Μέχρι εχθές ήμουν Κεφαλλονιά και έβλεπα τρεις μέρες απέναντι τη Ζάκυνθο να καίγεται. Μη νομίζετε ότι είναι μόνο η Αθήνα. Και στη Κεφαλλονιά είχαμε μια πυρκαγιά στα Χιονάτα. Αυτές της Κεφαλλονιάς ήταν από τσιγάρο, δίπλα στο δρόμο από αγριόχορτα. Έτσι για πλάκα άρχισα να παρατηρώ πόσοι πετάνε τα τσιγάρα έξω από το παράθυρο. Όση ώρα περίμενα στα διόδια στη Πάτρα είδα έξι άτομα να πετάνε τα τσιγάρα από το παράθυρο και να πέφτουν να καίγονται στο δρόμο με τον αέρα να μαίνεται. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν σε ενοχλεί η μυρωδιά του σβησμένου τσιγάρου, μη το καπνίζεις. Αν δεν σε ενοχλεί σβήσε το στο τασάκι και άσε το εκεί. Ή τέλος πάντων σβήσε το – σίγουρα – πριν το πετάξεις έξω. Εκεί πραγματικά θα έπρεπε να γίνεται κάτι. Δεν μιλάω για τη φωτιά της Αττικής. Αυτή είναι άλλο πράγμα.

Τέλος πάντων. Πάλι θα το φάμε και αυτό. Ίσως δώσουν και επιταγές. Λένε ότι σε περιόδους κρίσης ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τους κυβερνούντες. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα. Αλλά θυμίζω ότι ήταν προεκλογική περίοδος και το 2007. Δεν ξέρω. Νομίζω ότι στην έκθεση της Θεσσαλονίκης θα ακούσουμε τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η Ελλάδα με τις καταστροφές που έχουν γίνει… και θέλετε και παροχές !!!! Οι σκέψεις αυτές μου έρχονται έτσι… η μία μετά την άλλη και απλά τις καταγράφω.

Ας πούμε … τη καλημέρα μου αν και δεν το βλέπω αλλά λέμε…

Tags: , , , , ,

3 Comments

  • princess says:

    Μα τι λες τωρα Μανωλη μου που θα λερωσουμε τα τασακια του καινουργιου μας αυτοκινητου με γοπες; Απαπα… (Τελικα εγω ακομα εμεινα με την απορια: τι σκατα κανουνε τα σπιτια μεσα στα δαση; Και γιατι να σωσουμε τα σπιτια που ειναι περιουσια των πολιτων, και να αφησουμε το δασος να γινει σταχτη, αυτο δεν ειναι περιουσια των πολιτών; Τωρινων και μελλοντικών;)

  • manaliss says:

    Καλά αυτό είναι άλλο με τα τασάκια. Άλλωστε μυρίζει το σβησμένο τσιγάρο. Κατά τα φαινόμενα δεν είναι περιουσία κανενός…Θα γίνει όμως σε λίγο. Μόλις πουληθούν τα οικόπεδα.

  • Smaragdoula says:

    Καλησπέρα Μανώλη
    και καλώς γύρισες κι εσύ..:)

    Κι εγώ να πω πώς τα πέρασα ήθελα, αλλά αυτό το θέμα με τις φωτιές πάει πολύ για να μην πεις τίποτα!…
    Το καλύτερο το είπες στο σχόλιό σου : ..”μόλις πουληθούν τα οικόπεδα”….

    Ξεφυσάω…
    Αστα να πάνε! Αστα..!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.