Κεφαλλονιά – Οδοιπορικό (μέρος 4 και τελευταίο)

Posted by manaliss on Aug 30, 2009 in Ταξιδιωτικά |

Σήμερα νομίζω ότι πρέπει να το κλείσω το θέμα. Πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με τη δουλειά μου. Τη Τρίτη επιστρέφουμε στα θρανία – οι καθηγητές – και έχουμε και μερικούς ανεξεταστέους, οπότε πρέπει να βγουν και θέματα και να οργανωθούμε λίγο.

Πάμε άλλη μια εκδρομούλα; Αυτή τη φορά πάμε ανάποδα. Από Σκάλα και Πόρο θα πάμε στη Σάμη και θα κάνουμε μπάνιο στην Αντισαμο και θα κάτσουμε κάτω από το πεύκα που έκατσε ο Nicolas Cage και έπαιζε το μαντολίνο του. Ξεκινάμε πάλι από Λουρδάτα αλλά πάμε για Πόρο τώρα. Στη διασταύρωση (μετά 7-8 χιλιόμετρα)μπορείτε να πάτε από Σκάλα και παραλία κάνοντας καμιά 10ριά χιλιόμετρα παραπάνω με λίγο καλύτερη θέα. (Να εύχεστε να μην έχετε αυτοκινούμενο ή φορτηγό μπροστά γιατί τότε θα την απολαύσετε είτε θέλετε είτε όχι.) Αλλιώς πάρτε τον ορεινό δρόμο που έχει στροφές αλλά μάλλον λιγότερη κίνηση και 10 χιλιόμετρα λιγότερα (το είπαμε αυτό). Δείτε λίγο το χάρτη.

Η νοτιο-ανατολική πλευρά της Κεφαλλονιάς.

Η νοτιο-ανατολική πλευρά της Κεφαλλονιάς.

Μετά το Πόρο η διαδρομή συνεχίζει για λίγο στη παραλία και μετά μπαίνει “μέσα” στο νησί.  Θάλασσα ξαναβλέπετε στη Σάμη.  Θέλει το χρόνο του και ο δρόμος δεν είναι ο καλύτερος. Βουνίσιος. Και φτάσαμε στη Σάμη. Ωραία είναι αλλά εμείς πηγαίναμε για Αντίσαμο. Αλλά πριν το μπάνιο είπαμε να πάμε στο σπήλαιο της Μελισσάνης. Πολυδιαφημισμένο αλλά προσοχή. Κατά τις 10-12 είναι ίσως η καλύτερη ώρα. Μετά γίνεται χαμός από κόσμο και καθυστερείς.  Εκεί οι υπάλληλοι θα σου προτείνουν να επιστρέψεις μετά τις 4 που θα έχει πολύ λιγότερο κόσμο αλλά δεν σου λένε το “μυστικό”. Το φως πέφτει μέσα στο σπήλαιο 2-3 ώρες μόνο (11-2) περίπου οπότε το υπέροχα χρώματα για το οποίο είναι γνωστό το σπήλαιο τα βλέπεις τότε.  Εμείς που ακολουθήσαμε τις υποδείξεις και πήγαμε πρώτα για μπάνιο, και επιστρέψαμε αργότερα (Η αρχική επίσκεψη ήταν 12.30 και όντως γινότανε χαμός – ξαναγυρίσαμε 4.30 και είμασταν μόνοι μας). Αλλά νομίζω ότι τα 7 € ήταν πολλά για μια απλή βαρκάδα στο λημνο – σπήλαιο.  Ωραία τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά από πανδαισία χρωμάτων… χάσαμε.

Ένα μυστικό ακόμα. Να φοράτε καπελλάκι και ας έχει σκιά. Το σπήλαιο στάζει νερό λόγω υγρασίας και εξάτμισης. (Η μορφή του είναι σαν ένα τεράστιο “μπρίκι”. Φαρδιά βάση – στενό άνοιγμα.  Πάνω ψηλά λοιπόν στο άνοιγμα κάθονται και πουλάκια. Οπότε μπορεί αυτό που πέφτει να μην είναι σταγόνα νερό. Σε εμάς αστοχήσανε πάντως αν με εννοείτε τι εννοώ. Ρίξτε μια ματιά και εσείς.

Σπήλαιο Μελισσάννης

Σπήλαιο Μελισσάννης

Για τα άσπρα στίγματα δίπλα στη βάρκα μιλάω.

Και πάμε για Αντίσαμο. Και φτάσαμε.Και ναι… βρήκαμε να παρκάρουμε γιατί το πάρκινγκ ήταν τεράστιο. Να κάτσουμε δεν βρίσκαμε. Ευτυχώς έφυγε μια οικογένεια και χωθήκαμε και εμείς. (!!!) Από ψηλά η παραλία είναι φανταστική. Πιστεύω ότι συμφωνείτε και εσείς.

Η παραλία της Αντίσαμου από ψηλά.

Η παραλία της Αντίσαμου από ψηλά.

Γενικά οι πολυδιαφημισμένες παραλίες νομίζω έιναι όμορφες από ψηλά μόνο γιατί μαζεύουν πάαααρα πολύ κόσμο.

Φεύγοντας από Αντίσαμο – Σάμη και με κατεύθυνση την Αγ. Ευφημία περνάμε στη μισή περίπου διαδρομή την Αγία Παρασκευή. Μια οργανωμένη παραλία, με αρκετό κόσμο αλλά πάλι άνετη. Εκεί μπορείτε να κάτσετε ή αν ακολουθήσετε τις αρχικές οδηγίες για σάντουιτς μαγιό κλπ θα βρείτε πολλά ανοίγματα (εγώ πρόλαβα να δω 5-6) ανάμεσα στους βράχους με πλάτος ακτής 20-30 μέτρα όχι παραπάνω. Καρφώνετε την ομπρέλα και είστε έτοιμοι. Δεν θα είστε μόνοι… Αυτό ξεχάστε το. Αλλά είναι “οικογενειακή”  παραλία. Στην Αγία Ευφημία έχει πολλά φαγάδικα να διαλέξετε.

Αυτά τα ολίγα από Κεφαλλονιά. Έχει πολλά μέρη. Όρεξη να έχει κανένας. Αυτή τη στιγμή τα φαινόμενα λένε ότι θα ξαναπάω γιατί έχω αφήσει “γραμμάτια”. ΠΧ δεν πέρασα καθόλου από Ληξούρι μεριά.

Τη καλησπέρα μου.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.