Καλορίζικοι και καλορίζικη…

Posted by manaliss on Oct 5, 2009 in Κοινωνικά, Πολιτικά |

Και ναι έχουμε νέα κυβέρνηση. Και ναι αλλάζουμε σελίδα. Και ναι προχωράμε μπροστά. Το κακό είναι ότι όλα αυτά τα έχω ακούσει πολλές φορές, τόσο από “μπλε” όσο και από “πράσινα” χείλη. Για τα “οικουμενικά” χείλη, δεν ξέρω γιατί περισσότερο μιλάγανε μεταξύ τους μπας και βρουν τι θα κάνουνε. Και πάντα δυστυχώς απογοητεύτηκα. Το πρώτο καιρό κάτι γινότανε – έτσι για να φαίνεται – και μετά στο δρόμο το χάναμε.

Το θέμα είναι ότι αυτό που έχει χαθεί είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου. Προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι. Μπορούν να το πετύχουν αυτό. Να δεχτώ ότι όταν πληρώνω τους φόρους μου θα γυρίσουν σε μένα αυτά τα λεφτά μέσα από καλύτερη υγεία, καλύτερους δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα όλες τις μέρες (γιατί προχθές με τη βροχή κοντέψαμε να κάψουμε όλες τις συσκευές στο σπίτι με τις διακοπές – ο Τάκης όμως τα πήρε για εξυγιάνει τη ΔΕΗ), και όλα εκείνα που περιμένει ένας πολίτης από το κράτος του.

Όταν λείπουν χρήματα να μην αισθάνομαι σαν σφουγγάρι που με στύβουν για να βγάλω ότι έχω και να πληρώσω όταν οι “άλλοι” κάνουν αυξήσεις στον εαυτό τους 10 και 15 % όταν εγώ τις μόνες αυξήσεις που βλέπω σε αυτά τα ποσοστά είναι σε ασφάλιστρα, σε τέλη σε… σε…

Όταν εγώ στα πενήντα μου πήρα ένα αυτοκίνητο 2000 κε για να μπορώ να κυκλοφορώ με ασφάλεια εγώ και η οικογένεια μου (στην Ευρώπη αυτά είναι “μικρά” κυβικά) και αισθάνομαι μ@…κας που πρέπει να πληρώνω και επιπλέον “φέσι” γιατί λέει επιβαρύνω και το περιβάλλον. Βλέπεις γίνανε όλοι οικολόγοι με τα Lexus των 60 χιλιάδων που τους αγοράσαμε εμείς και αποκτήσανε οικολογική συνείδηση. Και εμείς οι άλλοι πρέπει να πληρώσουμε. Μη χ…σω. Συγχύζομαι και όσο το σκέφτομαι “ανεβάζω πίεση”.

Λοιπόν κύριοι ο λαός σας πίστεψε για άλλη μια φορά. Ξεθάψτε από τα βάθη της χοντροπετσιάς και της αλαζονείας αυτό που ο λαός μας λέει φιλότιμο, αυτό που ο λαός μας λέει μπέσα και αξιοποιείστε αυτή την ελπίδα και αυτή την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν. Πάντως να έχετε υπόψη ότι σας βλέπουμε.

Κόψτε το δούλεμα ότι πήρατε άδεια ταμεία, και καμένη γη. Τα έχουμε ξανακούσει και μας έχουν κουράσει. Αν δουλέψετε συνειδητά και κόψτε τους περίεργους που τα παίρνουν από εκεί που δεν πρέπει, αξιοποιείστε αυτά που παρέχονται (πλαίσια στήριξης κ.α.) τα ταμεία θα γεμίσουν. Προσπαθείστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας. Μη μας κουράσετε με τα ίδια. Τριάντα χρόνια ψηφοφόρος κουράστηκα. Μπορούμε να περιμένουμε αρκεί να βλέπουμε ότι τα μικρά βήματα που γίνονται είναι σωστά. Αν αρχίσετε τα ίδια… ξανά χ….στήκαμε.

Με τη  προηγούμενη κυβέρνηση δεν περιμέναμε πολλά. Ήταν απασχολημένοι με τα δικά τους. Με εσάς όμως έχουμε απαιτήσεις.

Ορίστε ξεκίνησε σαν ευχές και κατάληξε ανοικτή επιστολή. Δεν πειράζει. Ας φτάσει όπου θέλει και όποιος μπορεί να σκεφτεί, ας σκεφτεί και κυρίως όποιος μπορεί να κάνει κάτι καλό στο τόπο ας το κάνει. Κουραστήκαμε πια.

Τη καλημέρα μου.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.