Δεν θέλω, δεν θέλω, δεν θέλω…

Posted by manaliss on Nov 12, 2009 in Γενικά, Κοινωνικά |

Με πιάνει μερικές φορές και δεν θέλω να ακούω για μερικά πράγματα ή να κάνω μερικά πράγματα.

Δεν θέλω να κάνω εμβόλιο.Ότι και να λένε προσωπικά δεν πείθομαι ότι δεν θα γίνω πειραματόζωο σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που θα θησαυρίσουν στη πλάτη μου.

Δεν θέλω να μου κάνουν πλύση εγκεφάλου. Αν και έχω πεισθεί ότι δεν πρόκειται να το αποφύγω, δεν παύει να μου  τη δίνει. Δεν μπορεί κάθε φορά που ανοίγω την τηλεόραση να βρίσκομαι αντιμέτωπος με “δημοσιογραφική έρευνα” ότι ο κόσμος θα καταστραφεί με την πανδημία των 200 παιδιών, των 150 σχολείων στα 5000 που έχουν κλείσει, από την αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε μια γρίπη που μέχρις στιγμής έχει ένα πολύ μικρό κλάσμα κρουσμάτων σε σχέση με την κοινή χρονιάρικη γρίπη. Τι θα γίνει τελικά. Μου προκαλούν ενοχές για την επιλογή μου…

Δεν θέλω να με δουλεύουν. Το ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, το βλέπω καθημερινά, σε κάθε κίνηση μου με το ψώνια που κάνω. Δεν χρειάζεται να μου λένε πόσο δύσκολο είναι το ξέρω. Ας κάνουν κάτι για να διορθώσουν τα πράγματα και όχι να μου λένε τι πρέπει να κάνω εγώ, ενώ η συμπεριφορά τους είναι προκλητική όσον αφορά την οικονομική διαχείριση.

Δεν θέλω να γκρινιάζω αλλά τελικά είναι κολλητικό. Γιατί υπάρχει μια γκρίνια και “μιζεροποίηση” της καθημερινότητας, που τελικά δεν σε αφήνει να χαρείς και ευχαριστηθείς ό,τι κάνεις. Ακόμα και αν περνάς καλά δεν το λές για να μη γίνεις προκλητικός (σε ποιον δεν έχω καταλάβει).

Δεν θέλω να μου βάζουν έλεγχο στη καθημερινή μου ζωή. Στον τρόπο που εγώ ελέγχω την κατάσταση στο σπίτι μου, στην δουλειά μου.

Δεν θέλω να με εκμεταλλεύονται. Αν εγώ προσφέρω εκεί που θέλω είναι δικό μου θέμα. Αν όμως θεωρούν ότι θα προσφέρω συνέχεια όπου αυτοί – όποιοι “αυτοί”  – θέλουν γιατί έτσι μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουν.

Ορίστε τα είπα και αυτά και έβγαλα το άχτι μου.

Τη καλησπέρα μου.

2 Comments

  • Smaragdoula says:

    Καλησπέρα Μανώλη!
    Μη το βλέπεις ότι σε δουλεύουν (που σε δουλεύουν, αλλά λέμε τώρα..)..
    Δες το σαν… τηλε-πωλήσεις. Ξέρω, δεν είναι αυτή η ταμπέλα που έχουν, αλλά αυτό ακριβώς κάνουν. ΠΟΥΛΑΝΕ.
    Πουλάνε διαφημίσεις(πριν και μετά), πουλάνε “ειδήσεις” απο τις οποίες οι “κάποιοι-λίγοι” έχουν να λαβαίνουν οφέλη-συμφέροντα, όπως θες πες το.
    Θεώρησέ τα όλα με την ίδια σοβαρότητα που βλέπεις μια διαφήμιση της Μπάρμπι. Για τέτοιο “κοινό” μας έχουν. Ετσι κι εμείς θα τους δούμε.
    Ή, ΔΕΝ θα τους δούμε…

    Καλό σου βράδυ:))

  • manaliss says:

    Γεια σου Σμαράγδα. Καλιό αργά παρά ποτέ που λένε. Απ’ ότι βλέπω και εσύ τρέχεις και δεν προφταίνεις. Όσον αφορά το σχόλιο “είναι παντού” άρα δεν μπορείς να τους αποφύγεις. Οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα φιλτράρεις.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.