Τριήμερο… τι να σημαίνει άραγε!!!

Posted by manaliss on Feb 12, 2010 in Γενικά |

Τι να σημαίνει άραγε ένα τριήμερο. Για να το σκεφτούμε λίγο.

Όλοι οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στη ρουτίνα και στη δουλειά περιμένουν ένα τριήμερο για να ξεκουραστούν λιγάκι. Ευκαιρία είναι λοιπόν να πάρουν μια ανάσα

Το έχουν μυριστεί λοιπόν το τριήμερο από την αρχή του χρόνου. Έχουν κάνει όλους τους προγραμματισμούς, έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία που χρειάζονται, έχουν βρει τη κατάλληλη παρέα και είναι έτοιμοι.

Ένα μικρό προβληματάκι μόνο. Την ίδια ιδέα την είχαν και ένα εκατομμύριο άλλοι συνέλληνες. Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Όλοι μαζί στους δρόμους για καινούργιες γνωριμίες. Όλοι φεύγουν σαν δαιμονισμένοι και δυστυχώς αρκετοί δεν θα φτάσουν. Και καλά να είναι μόνο “φαναρτζοδουλειά” Αν μπει και νοσοκομείο στη δουλειά τότε χαλάνε όλα.  Για να μη μιλήσω για τα χειρότερα. Την διαδρομή των δυόμιση ωρών τη κάνουν πέντε ώρες αλλά δεν πειράζει. Μπορεί να χρειαστούν άλλες τόσες στην επιστροφή -αν όχι παραπάνω αλλά δεν πειράζει. ( οι παραπάνω οφείλονται σε αυτούς που θα φύγουν αύριο και θα προστεθούν στους προηγούμενους). Αλλά θα πάνε. Όλοι μαζί και όλοι στο ίδιο μέρος.

Για να δούμε μια άλλη εκδοχή. Οι άλλοι που δεν πάνε πουθενά, Μένουν στο σπίτι, για να ξεκουραστούν και να φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Να δούνε μια Αθήνα άδεια, να πάρουν κανένα τηλέφωνο σε φίλους – αν είναι εδώ – να βγουν να πάνε σε κανένα κέντρο. Γυρνώντας να έχουν τα νεύρα τους για την ποιότητα της εξυπηρέτησης που είχαν και για το πόσο πολλά πλήρωσαν για αυ΄το που τους παρείχαν σαν υπηρεσία.

Τελικά τι είναι ένα τριήμερο; Μακάρι και να ήξερα. Τρεις μέρες στη σειρά είναι μια καλή ερμηνεία.

Τι μπορείς να κάνεις σε ένα τριήμερο; Μα ό,τι θέλεις.  Όπως πάντα άλλωστε. Θες να βγεις εκτός Αθηνών και να “διασκεδάσεις”; Κάνε το αλλά μη ζητάς τα ρέστα που την ίδια ιδέα είχαν και όλοι οι άλλοι. Θες να πας “έξω”. Κάνε το αλλά να θυμηθείς ότι αυτές τι μέρες ξεκαθαρίζουν τα ψυγεία, βγαίνουν τα στραβά έξοδα, και την ίδια ιδέα έχει πολύς κόσμος. Μα πάρα πολύς κόσμος. Άρα μη ζητάς τα ρέστα που δεν ευχαριστήθηκες.

Μήπως να κανονίσεις να μαζέψεις δυο φίλους στο σπίτι; Εντάξει έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά για να θυμηθείς πόσες φορές έχεις φέρει φίλους στο σπίτι και κυρίως πόσες φορές το έχετε διασκεδάσει.

Αν μπορούσα να διαλέξω θα διάλεγα το τρίτο, αλλά τώρα πρέπει να κοιμηθώ νωρίς γιατί έχω δρομολόγιο αύριο. Βλέπετε είμαι πονηρός εγώ και θα τους πιάσω στον ύπνο. Και μετά ξύπνησα. Τέλος πάντων

Να περάσει ο καθένας όπως επιλέξει και κυρίως να ευχαριστηθεί με όποια παρέα επιλέξει και να περάσει καλά. Η επόμενη αργία είναι η 25 Μαρτίου και είναι Πέμπτη (άσχετη μέρα για τριήμερο).

Τη καλησπέρα μου σε όλους.

Tags: , , ,

2 Comments

  • Smaragdoula says:

    Γεια σου Μανώλη!
    Αν κατάλαβα καλά, “την έκανες” για το τριήμερο.. Ελπίζω να περάσεις όμορφα και ξεκούραστα..
    Αλλωστε, για αυτή την αλλαγή “αέρα” ανεχόμαστε όλοι την κίνηση του πήγαινε-ελα. Να ξυπνήσεις κάπου, που να μην είναι η τσιμεντούπολή σου….

    Εμείς, είμαστε σ’ αυτού που έμειναν πίσω.
    Και για εμάς, τριήμερο σημαίνει, να μπορούμε να ξυπνάμε λίιιιγο αργότερα απο το καθημερινό (για κάνα τέταρτο λέω, λόγω των μικρών που ξυπνάνε απο το χάραμα, μη φαντάζεσαι..!)
    Και να μπορούμε να τα έχουμε όλη μέρα κοντά μας, αντί να τα αποχωριζόμαστε για όσο λείπουμε στην δουλειά..
    Παιχνιδι στο χαλί, ή βολτίτσα ολοι μαζί.. Αυτό είναι το τριήμερο για μας..

    Καλη Σαρακοστή Μανώλη!

  • manaliss says:

    Καλημέρα Σμαράγδα. Καλή Σαρακοστή. Εύχομαι να πέρασες καλά. Είδες τελικά. Το πιο απλό δεν σκέφτηκα για το τριήμερο. Χρόνος !!! Χρόνος να περάσεις καλά με αγαπημένα πρόσωπα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάντηση. Είτε είναι εντός των τειχών είτε εκτός των τειχών.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.