Όταν τα παιδιά λάμπουν…

Posted by manaliss on Mar 17, 2010 in Εκπαιδευτικά |

Σήμερα είχαμε τη παρουσίαση ενός projet γαστρονομίας. Ξεκινώντας από την αρχή του χρόνου, οι μαθητές έμαθαν για τις συνταγές των αρχαίων Ελλήνων και στη συνέχεια μαγείρεψαν αυτές τις συνταγές.

Ήρθαν λοιπόν σήμερα με τα ταπεράκια τους, τα ταψιά τους, τα δισκάκια και όλα όσα είναι απαραίτητα για τη παρουσίαση. Μιλήσανε για τη δουλειά τους, παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις διαδικασίες παρασκευής και τα τρόφιμα τους. Υπήρχαν και επαγγελματίες σεφ που παρακολουθούσαν και συμβούλεψαν τα παιδιά και τα έβαλαν στα μυστικά του επαγγέλματος.

Ο ενθουσιασμός τους ήταν φανερός σε κάθε βήμα. Η περιγραφές ήταν τόσο ζωντανές και έδειχναν ότι το προηγούμενο απόγευμα που πέρασαν μαγειρεύοντας, ήταν κατενθουσιασμένα.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση, …φάγανε τα εκθέματα. Ήταν η μόνη έκθεση που δεν είχαμε πράγματα να μαζέψουμε. Τα “πήραμε μαζί μας”.

Μετά συζητώντας μου μίλησαν για το τι κάνανε, τι ήταν η κάθε συνταγή, πως τα φτιάξανε και άλλα τέτοια. Σε κάθε τους φράση μιλούσαν ολόκληρα. Όχι μόνο με τον ήχο. Αλλά με το πρόσωπο ολόκληρο, με τα μάτια που λάμπαν όπως όταν έχεις φιλοξενούμενους αγαπημένους.  Νομίζω ότι το καταχάρηκαν. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και εμείς το χαρήκαμε.

Η Ιωάννα που συντόνισε το πρόγραμμά αλλά και όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

Νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε περισσότερες αφορμές στα παιδιά να δημιουργούν. Μόνο για να  βλέπεις όλα αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα αξίζει, κάθε ώρα που “χάνεται” σε τέτοια προγράμματα.

Αν το δείτε θα καταλάβετε. Μέχρι τότε…

Τη καλησπέρα μου.

Tags: , , ,

3 Comments

  • Αμαλία says:

    Μακάρι να γίνινταν και σε άλλα σχολεία τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ακόμα και από θεωρούμενα “καλά σχολεία” το μόνο που γίνεται είναι η πεπατημένη. Ας κάνανε και κάτι δημιουργικό. Αλλά αυτό θέλει βλέπεις πρωτοβουλία, ανάληψη ευθυνών, οργάνωση, που αντιτίθενται στη χειμερία νάρκη που επικρατεί.

  • manaliss says:

    Καλησπέρα Αμαλία. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτά που λες.

  • Smaragda says:

    “Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun.” — Mary Lou Cook

    Ας μην δινουμε εμφαση μονο στα μαθηματικα και αρχαια. Το καθε παιδι ειναι μοναδικο οπως και το ταλεντο του. Αρκει να του δοθει η ευκαιρια να το ανακαλυψει.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.