Η μαγική εικόνα…

Posted by manaliss on Apr 29, 2012 in Κοινωνικά, Πολιτικά |

Εκλογές έρχονται…το διαδίκτυο οργιάζει με εγγραφές, βίντεο, καταγραφές, σχόλια, αναλύσεις… Μια άλλη διάσταση στον προεκλογικό αγώνα.

Η τηλεόραση στα καλύτερά της. Οι συζητήσεις δείχνουν την ποιότητα των ανθρώπων που καλούμαστε να εκλέξουμε. Άνθρωποι που δεν ξέρουν παρά μόνο να μιλάνε – πλην ελαχίστων οφείλω να ομολογήσω . Άνθρωποι που όταν βρεθούν στο γυαλί ανταγωνίζονται ποιος θα βγάλει τη μεγαλύτερη “κορώνα” υπέρ των αδυνάτων, κατά του μνημονίου ή της ορθότητας του. Αν τους παρατηρήσετε μόλις πάρουν τον λόγο αρχίζουν να μιλάνε και ξεχνάνε ότι πρέπει να γίνει διάλογος. Που σημαίνει, ακούω , απαντώ, μου απαντούν και άντε πάλι. Έτσι γίνεται διάλογος. Προσωπικά η παρουσία τους μόνο καθησυχαστική δεν είναι…Το αντίθετο μάλιστα. Όλοι αυτοί που εμφανίζονται μου δίνουν την εντύπωση ότι μόνο για τον εαυτό τους ιδρώνουν και μόλις αισθανθούν ότι δεν τους αφήνουν να πουν αυτά που θέλουν “ξεσπαθώνουν” και δεν σταματάνε αν δεν πούν όλα όσα θέλουν. Δεν μιλάμε για σεβασμό στον οικοδεσπότη ή στους συμπροσκεκλημένους. Με τέτοια αλαζονεία πως μπορώ εγώ να ελπίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν για εμένα ή για οποιονδήποτε άλλον – εκτός τον εαυτό τους ίσως. Οι κραυγές τους στην “συζήτηση” μόνο ποιότητα δεν δείχνουν.

Αν και πρέπει να διακατέχεσαι από έντονο μαζοχισμό για να παρακολουθήσεις τέτοιες “συζητήσεις” αξίζει έστω και για κάποιο χρόνο, να δει κάποιος τέτοιες συζητήσεις για να καταλάβει ποιοι άνθρωποι ζητάνε τη ψήφο τους.

Γιατί οι φετεινές εκλογές είναι μια μαγική εικόνα… Άλλο σου λένε οι αφίσες να ψηφίσεις και άλλος άνθρωπος σου βγάινει τελικά.

Για να δείτε τι εννοώ.Στις σημερινές εφημερίδες κυκλοφορούσαν 4 φωτογραφίαες. Δύο του κ. Βενιζέλου και δύο το κ. Σαμαρά. Παρατηρείστε τις και δείτε πόσο διαφορετικές είναι στην αφίσα και στην πραγματικότητα και αυτό θυμηθείτε το στις 6 του Μάη, γιατί θα το δείτε στις 7 να γίνεται. Κοιτάξτε τι έννοώ.

1. Ο κ. Βενιζέλος στην αφίσα:

2. Ο κ. Βενιζέλος σε φωτό χωρίς επεξεργασία (και μάλιστα η μία δίπλα στην άλλη)

Αν βλέπετε ομοιότητες δειξτε τις και σε εμένα.

Και πάμε στο άλλο ζευγάρι.

3. Ο κ. Σαμαράς στην αφίσα.

4. Και σε φωτό χωρίς επεξεργασία.

Νομίζω ότι είναι φανερές οι διαφορές ανάμεσα στη διαφήμιση και την πραγματικότητα. Άρα θυμηθείτε τι μας λένε να ψηφίσουμε και τι θα ψηφίσουμε τελικά.

Και οι δύο φωτό είναι από σημερινές εφημερίδες και μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η διαφορά μεταξύ τους που δεν μπόρεσα να μη κάνω τους συνειρμούς που διαβάσατε. Αν έψαχνα σίγουρα θα έβρισκα και άλλες μαγικές εικόνες.

Οπότε συμπολίτες, μέσα στο παραβάν, μόνοι, σκεφτείτε, αποφασίστε και ψηφίστε ό,τι θέλετε. Προσέξτε όμως, ψηφίζετε στις 6 και η μαγική εικόνα αποκαλύπτεται στις 7.

Τη καλησπέρα μου…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.