Καλή Χρονιά

Posted by manaliss on Jan 3, 2013 in Αυτοκριτική, Γενικά, Κοινωνικά |

Καινούργια μέρα φώτισε νέα χρονιά αφίχθη
και όσα το 12 άφησε να φύγουνε στη λήθη

Για τη καινούργια τη χρονιά να είστε ευτυχισμένοι
να’ χετε υγεία και χαρά να είστε μονιασμένοι

Μέσα στους δύσκολους καιρούς που όλοι μας έχουν τάξει
το μόνο που μας έμεινε τον φίλο να κοιτάξεις.

Ήθελα να κάνω – όπως συνήθως – απολογισμό και προγραμματισμό. Αλλά τελικά δεν θα κάνω τίποτα από τα δύο.  Έγραψα προχθές – Πρωτοχρονιά – το παραπάνω ποιηματάκι μια και δεν μπόρεσα να μείνω σε ένα δίστιχο και να φτιάξω τη μαντινάδα που ξεκίνησα. Ο λόγος είναι η δεύτερη γραμμή …”και όσα το 12 άφησε να φύγουνε στη λήθη…” και έτσι και εγώ… τα ξέχασα. Αλλωστε συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία… (όπου με συμφέρει 🙂 )

Μετά διάβασα ένα κείμενο της Αντωνίας για το τι είναι η αλλαγή του χρόνου και ενίσχυσε την πρώτη μου σκέψη… έτσι σήμερα θα ευχηθώ για μια ακόμα φορά σε όλους σας Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά, θα σας βάλω μια φωτογραφία που δείχνει ακριβώς τι σκέφτομαι…

Όση μαυρίλα και αν υπάρχει το φως είναι στην γωνία και αγωνίζεται. Η φωτογραφία είναι από τη βίλλα D’Este στο Τίβολι και τραβήχτηκε στις αρχές Δεκέμβρη… (Ωχ!!! ξέχασα το Κολοσσαίο… καλά θα γίνει και αυτό).

Και μετά θα ονειρευτώ… για το τι θα ήθελα να γίνουν ή να κάνω το 2013…

Λοιπόν το 2013… καλά εντάξει θα τα κρατήσω για εμένα… έχω 2-3 πραγματάκια στο μυαλό μου αλλά προτιμώ να τα αναφέρω μετά… αφού γίνουν… έτσι είναι καλύτερα.

Όμως το 2013 σίγουρα θα κοιτάξω γύρω μου. Θα δω τους φίλους μου… θα δω τους ανθρώπους που είναι στο περιβάλλον μου και δεν προλάβαινα… γιατί πάντα κάτι άλλο είχα. Ήδη έχω ένα βαρύ πρόγραμμα “καφέ” για αυτές τις μέρες. Και έχω γράψει τι σημαίνει καφές για εμένα και κυρίως καφές με ανθρώπους που αγαπάω και εκτιμάω.

Βέβαια έχω και άλλα… τα γαλλικά μου, τις ταινίες μου, τα συνέδρια μου… όλα θα βρούν το χρόνο  τους… και θα γίνουν. Δεν ξέρω αλλά κάπου μου φεύγει ο χρόνος και χάνεται… χάνεται… χάνεται… (κομματάρα… δεν το συζητάμε). Αυτή “η στιγμή” λοιπόν είναι ο φετεινός στόχος. Να μη χαθεί. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο για φέτος…

Έτσι κλείνοντας θα σας έλεγα, προσέξτε τις στιγμές. Δώστε σε όλες αξία. Μη χάσετε καμία στιγμή. Μοιραστείτε τις με αγαπημένα πρόσωπα, φροντίστε τον εαυτό σας… ναι αυτόν που είναι πάντα μαζί σας και θεωρείτε δεδομενο.  Βάλτε μικρούς στόχους που θα σας δώσουν το βήμα να τους κατακτήσετε για να περάσετε στον επόμενο στόχο. Ένα βήμα τη φορά… Αυτό που λένε ότι το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα παραφράζοντας το θα έλεγα, ο μεγαλύτερος στόχος πετυχαίνεται με πολλές μικρές νίκες. Αυτές τις μικρές νίκες λοιπόν βάλτε μπροστά και να κοιτάτε πάντα τον τελικό σας στόχο. Αν δεν τα καταφέρνουμε κάθε φορά… δεν πειράζει λίγο πίσω, ανασύνταξη… και ξανά… και για να θυμηθούμε και τον Einstein όχι με τον ίδιο τρόπο (θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα) αλλά λίγο διαφορετικά.

Το κλείνω κάπου εδώ γιατί νομίζω επαναλαμβάνομαι. Οπότε…

Καλή και όμορφη χρονιά, γεμάτη από ότι εσείς θέλετε, να περάσει και να σας αφήσει τις ομορφότερες αναμνήσεις για να θυμάστε. Να τη ζήσουμε… με ένα τηλέφωνο σε φίλους, μια επίσκεψη… δεν είναι ανάγκη να είναι “υπερπαραγωγή” μια έξοδος, μια έξοδος είναι. Το να είμαστε με κόσμο είναι αυτό που μετράει.

Τη καλημέρα μου…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.