Αγαπητοί μου απόφοιτοι… ξεκινάμε.

Posted by manaliss on May 19, 2017 in Χωρίς κατηγορία |

Χθες πέρασα ένα φανταστικό βράδυ με τους παλιούς μου μαθητές. Από τα ομορφότερα βράδια που έχω περάσει. Να σας εξηγήσω…

1990 Σεπτέμβρης φτάνω στη Σχολή. Με δύο χρόνια προϋπηρεσία ξεκινάω να διδάσκω σε ένα σχολείο που ακόμα δεν είχε αποφοίτους. Από τη πρώτη χρονιά, οργανώσαμε την ομάδα φωτογραφίας και βγήκαμε στη γύρα… Φωτογραφικοί περίπατοι, κάλυψη στις εκδηλώσεις του σχολείου. Όλα. Τον Ιούνιο παραδίδω στη κυρία Τσώνου, Διευθύντρια Λυκείου τότε της Σχολής, ένα φωτογραφικό λεύκωμα με φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της Σχολής. Ο Αντώνης, η Ρεγγίνα, η Χρυσούλα, η Αναστασία, όλοι φροντίζαμε να καλύπτουμε τις δραστηριότητες της Σχολής. Όταν παρέδωσα το φωτογραφικό λεύκωμα είχα πει ότι “Το σχολείο είναι “μικρό” και πρέπει να καταγράφουμε την ιστορία του”. Και αυτό το έχω τηρήσει ακόμα και σήμερα. Το σχολείο είμαστε όλοι εμείς.

2017 Μάης και ειδικότερα… χθες. Μετά από 27 χρόνια για πρώτη φορά η Σχολή κάλεσε επισήμως όλους τους απόφοιτους κοντά του. Λέγοντας απόφοιτους μιλάμε για Ελληνικό και Γαλλικό τομέα αλλά και από το Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου λειτουργούσε η Σχολή στα πρώιμα της χρόνια μέχρι το 1981 που μεταφέρθηκε στις σημερινές εγκαταστάσεις. Και εχθές η ταράτσα γέμισε αποφοίτους… όλων των ηλικιών. Ο καιρός μας τα χάλασε, όπως και η καθημερινή ημέρα. Περίπου 200 απόφοιτοι βρέθηκαν στο σχολείο. Πολλούς είχα να τους δω από τότε που ήταν μαθητές. Αν και εδώ που τα λέμε… και τώρα σαν μαθητές τους έβλεπα.  θυμόμουν περιστατικά, καταστάσεις, εκδρομές, σκανδαλιές… όλα με γέλιο καλαμπούρια και πειράγματα.

Για εμένα ήταν σαν να έβλεπα ένα όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά. Ένας σύλλογος αποφοίτων. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει. Εμένα οι συμμαθητές μου αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο στη ζωή μου και σε κάθε ευκαιρία, βρισκόμαστε και τα λέμε. Έστω και μόνο για αυτό  είναι αρκετό.

Η Γενική Διευθύντρια της Σχολής κ Renn μίλησε στους απόφοιτους καλωσορίζοντας τους και εκφράζοντας την επιθυμία της να βοηθήσει στη δημιουργία του συλλόγου των αποφοίτων. Βέβαια ο σύλλογος υπάρχει αλλά είναι ανενεργός .Ένας ενεργός σύλλογος που θα μπορέσει να συσπειρώσει γύρω του όλους τους απόφοιτους και ταυτόχρονα να γίνει μέλος των συλλόγων των αποφοίτων της AEFE, του μεγάλου δικτύου των αποφοίτων όλων των γαλλικών σχολείων σε όλο το κόσμο, είναι αυτό που είπε η Γενική διευθύντρια της Σχολής ότι είναι ο στόχος.  Αυτά όμως δεν γίνονται μόνα τους ούτε με εξαγγελίες. Και ο σύλλογος – τουλάχιστον στα πρώτα βήματα του θέλει δουλειά και “τάξιμο”. Θέλει μια ηγεσία να μπορεί να οργανώσει τις υποδομές και τις δομές και να μπορέσει να συγκεντρώσει τους αποφοίτους.  Έτσι θα έχουμε επανάληψη της συγκέντρωσης σε ένα μήνα περίπου (τέλη Ιουνίου είπε η κ Renn). Εσείς θα αναλάβετε να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας από την Σχολή και να τους ενημερώσετε. Μόλις κανονιστεί η ημερομηνία και η ώρα, θα ενημερωθείτε για να ενημερώσετε. Οπότε τον νου σας στην εφημερίδα. Εν τω μεταξύ μερικές φωτό από τη χθεσινή βραδιά που μάζεψα από το διαδίκτυο που ανεβάσανε οι παλιοί μας μαθητές. Ονόματα δεν βάζω. Βρείτε τους εσείς (καλά αν θέλετε ρωτήστε). Εσείς φροντίστε να είστε στη Σχολή στα τέλη Ιούνη να βγάλετε τις δικές σας.

Ξεκινάμε με τις φωτό…

Και ένα φώτο bombing για κλείσιμο…

Μέχρι τον επόμενο γύρο.

Την καλησπέρα μου.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.