Καλό ξεκίνημα στο σχολείο.

Posted by manaliss on Sep 13, 2009 in Εκπαιδευτικά, Ταξιδιωτικά |

Αύριο όλα τα παιδάκια θα πάνε στο σχολείο. Μικρά μεγάλα το ίδιο.  Βέβαια πήγαν και τη Παρασκευή. Αλλά τη Παρασκευή πήγαν για να τους φύγει και η τελευταία ανησυχία.

Ήθελαν να δουν :

1. Ότι το σχολείο είναι ακόμα όρθιο (γμτ ήταν)

2. Ότι όντως ξεκινάνε (γμτ ξεκινάνε)

3. Και ότι θα έχουν βιβλία (γμτ βαριά είναι).

Αφού βεβαιωθήκανε ότι όλα ήταν όπως τα αφήσανε (μερικές φορές ενοχλητικά όπως τα αφήσανε ακριβώς), περάσανε από την αυλή και εκεί ο παπάς της ενορίας φρόντισε να ξεκινήσουν ευλογημένα την νέα σχολική χρονιά και με φώτιση. Επειδή είναι δε και προεκλογική περίοδος, υποθέτω ότι όλοι οι πολιτικοί πήγαν και σε κάποιο σχολείο. Διότι ήθελαν να ευχηθούν καλή σχολική χρονιά στα παιδιά.

Αύριο όμως τα ψέματα τελειώσαν και θα βρεθούν όλα στις τάξεις… για 2-3 ώρες. Και μετά πάλι επιστροφή στο σπίτι και αύριο πάλι έχει ο Θεός.

Εμείς από την άλλη, το μοναδικό σχολείο μάλλον ξεκινήσαμε από την περασμένη Πέμπτη. (Γι’ αυτό με βλέπετε και βγάζω… κακία). Και ξεκινήσαμε με πλήρες πρόγραμμα. Ένα σπέσιαλ εξάωρο για ξεκίνημα και αυτό ήταν μπήκαμε σε σειρά. Βέβαια οι φωνητικές χορδές ήθελαν “στρώσιμο” και έτσι μετά από κάποια ώρα γρατζουνάγανε. Ένας ζεστός απογευματινός καφές τις έφερε στα ίσα τους. Η Παρασκευή ήταν το κάτι άλλο. Ένα τρίωρο και … βουρ για Γιάννενα. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Φυσικά και είχαμε τις παιδικές ασθένειες στο πρόγραμμα και φυσικά την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα αξέχαστα βγάζοντας κάθε μέρα και 1-2 καινούργια προγράμματα. Όλο και κάτι ξέφευγε και άντε πάλι από την αρχή. Τη Πέμπτη τέλειωσε επιτέλους και έχουμε πρόγραμμα.

Έχω μόλις 90 καινούργιους μαθητές να μάθω και στο σύνολο φτάνουν τους 170 (ζωή να ‘χουν). Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί οι κατάλογοι έχουν 80 φύλλα. Πάντα κάποιοι μου περισσεύουν. Κανείς δεν σκέφτεται εμάς τους “φτωχούς χημικούς” που έχουμε πολλά τμήματα.  Που να χωρέσουν όλοι σε ένα κατάλογο. (Βλέπεις Γιώργο ότι ο ένας μαθητής στη τάξη τελικά λύνει κάποια προβλήματα 🙂 )

Όλη τη προηγούμενη εβδομάδα ανέβαζα φωτογραφίες από τα Γιάννενα και επιτέλους σταμάτησα – δεν τελείωσα – για να μπορέσω να φτιάξω επιτέλους τους καταλόγους και τα χαρτιά για το σχολείο.

Προβληματίζομαι πολύ για τη γρίπη. Η αλήθεια είναι ότι σε δύσκολους καιρούς κάποιοι πάνε καλά. Απολυμαντικά μαντηλάκια, υγρά καθαρισμού, λοσιόν αλκοολούχες και όλο το πακέτο. Δεν μιλάμε για τις φαρμακοβιομηχανίες. Για αυτές τα είπαμε. Απλά προβληματίζομαι με το πως θα λειτουργήσει ένα σχολείο όταν αρρωστήσει ο πρώτος μαθητής. Θα έρθουν οι άλλοι. Πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε πολλές απολυμάνσεις και πολλά κενά. Πάρα πολλά κενά. Μα πάρα πολλά κενά. Εγώ τους προετοίμασα.

– Καλημέρα…(είπα την πρώτη μέρα). Καλή χρονιά… Ξεκουραστήκατε;

-Ναιιιιιι!!!!!

-Ωραία γιατί τώρα έχει τρέξιμο… (και τους εξήγησα πως και γιατί…Έχοντας μιλήσει με το γιατρό μου δεν μου φέρανε αντιρρήσεις… αλλά ο καιρός θα δείξει).

Μετά είναι το Πάσχα. Πολύ νωρίς φέτος. Πάρα πολύ νωρίς. Μόλις θα χωνέψουμε το μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου  θα πρέπει να φροντίσουμε για τα κοψίδια του Πάσχα (4 Απριλίου γαρ). Μετά το Πάσχα θα έχουμε κάθε μέρα διαφορετικό ακροατήριο. Άντε να αγιάσεις έτσι….

Πω πω τι με έχει πιάσει σήμερα. Πολύ γκρίνια βγάζω. Πρώτη φορά ξανασυμβαίνει στην αρχή του χρόνου. Καλά εντάξει σταματάω. Σας μαύρισα.

Καλό ξεκίνημα λοιπόν σε όλους. Δημιουργικό, αποτελεσματικό, με αξιοπρέπεια, ικανοποίηση και υγεία.

Τη καλησπέρα μου.

Tags: , ,

3 Comments

  • Αμαλία says:

    Ηρεμία, καλέ! Και καλά όλα τα άλλα, γιατί η χάρη σου έφτασε τη γκρίνια μέχρι το Πάσχα; Να σου πω μπας και το διασκεδάσεις: ούτε εμένα μου καλοπέφτει το Πάσχα νωρίς, γιατί έχω στο 2ο εξάμηνο κάτι ασκήσεις με μύγες, πρέπει να διασταυρωθούν για τρεις διαδοχικές γενιές και δεν φτάνει ο χρόνος να τις ολοκληρώσουν πριν το Πάσχα. Ούτε μπορούν να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα Μεγάλοβδομαδιάτικα. Οπότε οι μύγες θα διασταυρώνονται ασύστολα και θα γίνονται όργια με γονείς και τέκνα…
    Άσε να έρθουν τα Χριστούγεννα με το καλό και γκρινιάζεις μετά.
    Για άλλη μία φορά καλή σχολική χρονιά.

  • Smaragdoula says:

    Πολύ άγχος, βρε Μανώλη!! Πολύ άγχος έβγαλες σε αυτή την εγγραφή!!… Φαντάσου πόσο σκασμένος είσαι!!
    Οοοοολα με την σειρά τους. Θα έρθει και το Πάσχα… αργεί βέβαια ακόμα κάμποσο.. Αλλά εσύ βλέπεις στο κάλεντερ τις εβδομάδες να τρέχουν..

    Και με τις ιώσεις.. Πολύς πανικός για το τίποτα…..
    Οπως το ‘πες.. “ΚΑΠΟΙΟΙ” περνάνε καλά…..
    Εμείς οι υπόλοιποι κυνηγάμε την ουρά μας…

    Πέρασα να σου ευχηθώ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! με έμπνευση, φαντασία, υπομονή, πολλές αντοχές, και ακόμα περισσότερο χιούμορ!! –για τις δύσκολες ώρες..! :):)

    Καλό σου βράδυ..

  • manaliss says:

    Καλησπέρα καλησπέρα…
    Αμαλία θα πεις στις μύγες να πάρουν αριθμό προτεραιότητας, για να μη χάνουν τη σειρά τους… και θα τους πεις να….. γιατί χανόμαστε και όλα θα μπούνε σε σειρά. Για το όργια.. τι να πω. Πολλά “έχουν δει τα μάτια μου”. Να το δώ και με μύγες!!! και τι άλλο μου μένει πια.
    Σμαράγδα μην αγχώνεσαι… έτσι τα γράφω για να περνάω την ώρα μου (Καλά με πίστεψες τώρα… αλλά λέμε τέλος πάντων). Κάθε χρόνο έτσι ξεκινάω και επειδή τη βρίσκω μέσα στη τάξη με το μάθημα… περνάει ο καιρός και όλα έρχονται στα ίσα τους. Άλλωστε 22 χρόνια καθηγητής παίρνω τη “δόση” μου κάθε Σεπτέμβρη και ξεκινάω. Και φέτος θα κάνω ΩΡΑΙΑ πράγματα. Καινούργια και ενδιαφέροντα. Θα τα μάθετε. Σιγά σιγά. Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.