Άρχισαν τα όργανα…

Posted by manaliss on Oct 14, 2009 in Εκπαιδευτικά, Υπολογιστές |

Οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν πολύ πιο αισιόδοξος από την σκληρή πραγματικότητα, όσον αφορά τους μαθητικούς υπολογιστές. Η πραγματικότητα αποδείχτηκε πολύ πιο απροσδόκητη αλλά και σκληρή. Μου είπαν και μεταφέρω ότι έγινε αλαλούμ με την ενεργοποίηση των windows γιατί οι κώδικες κάτω από τους υπολογιστές ήταν “λάθος” (;). Δεν ξέρω αν είναι ακριβής η περιγραφή. Μου είπαν οι συνάδελφοι ότι οι υπολογιστές είχαν 25 “ανοίγματα” πριν κλειδώσουν.  Και αυτά εξαντλήθηκαν πριν γίνει η ενεργοποίηση και … “κλειδώσανε” οι υπολογιστές. Μου είπαν ότιήταν λάθος οι κωδικοί. Αυτό μου φαίνεται περίεργο, μια και η προμήθεια των υπολογιστών έγινε ανεξάρτητα. Δεν μπορεί όλες οι εταιρείες να κάνανε λάθος στους κωδικούς. Άρα κάτι άλλο έγινε. Δεν μπορώ να φανταστώ τι. Εγώ απλά τα αναφέρω, ώστε όποιοι συνάδελφοι μπουν  σε τάξεις με τους μαθητές της πρώτης Γυμνασίου, και τους υπολογιστές τους, να είναι ενήμεροι, ώστε να προλάβουν να τα “σώσουν” πριν κλειδώσουν.

Μου είπαν επίσης ότι μέσα στα netbooks υπάρχουν τόσο τα βιβλία, όσο και το βιβλίο του καθηγητή αλλά και οι λύσεις των ασκήσεων. Θα μου πείτε, μήπως και τώρα δεν δίνονται μαζί με τα βιβλία και οι λύσεις; Δίνονται. Αλλά το βιβλίο του καθηγητή; Αυτά γιατί να υπάρχει μέσα στα netbooks; δε το κατάλαβα. Και μάλιστα έχω συγχυστεί, γιατί όταν εμείς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητάγαμε τα βιβλία των καθηγητών, δεν υπήρχαν πουθενά. Τέλος πάντων μερικές φορές νομίζω ότι συγχύζομαι περισσότερο επειδή θυμάμαι τι τραβάγαμε για να βρούμε τα εργαλεία να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος πάντων. Ίσως αυτό να δείχνει κάποια αλλαγή σε ορισμένα πράγματα.

Δεν ξέρω αν κάποιοι συνάδελφοι έχουν εμπειρία σχετικά με τους υπολογιστές της πρώτης Γυμνασίου. Αν δηλαδή βρήκαν ή όχι προβλήματα στη χρήση. Καλό θα ήταν να ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Τη καλησπέρα μου.

Tags:

4 Comments

  • Τώρα αυτό με το κλείδωμα γιατί δε μου στέκει ιδιαίτερα ακουστικά? Τι να πω!
    Και είχα ακούσει από πριν ότι θα υπήρχαν τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή στους υπολογιστές! Θεώρησα μεγάλη βλακεία που δεν αγοράστηκαν τα δικαιώματα των βιβλίων από τις ανάλογες ηλεκτρονικές εταιρίες αλλά το υπουργείο μας τα χάρισε στην κυριολεξία!

  • manaliss says:

    Να σου πω Πέτρο. Αν τα βιβλία δοθούν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, αυτό σημαίνει τεράστιες ποσότητες χαρτιού εξοικονόμηση. (Τα τιράζ των σχολικών βιβλίων είναι από 90.000-120.000 αντίτυπα.Για σκεφτείτε λοιπόν πόσα βιβλία τυπώνονται, πόσο χαρτί καταναλώνεται και πόσοι ζουν από αυτή τη βιομηχανία.)Για τα δικαιώματα σίγουρα κάτι έχει γίνει αν και νομίζω ότι μετά την συγγραφή το σχολικό βιβλίο περνάει πλήρως στο Υπουργείο. Και εμένα μου φαίνεται περίεργο γιατί είναι διαφορετικές εταιρείες. Δεν μπορεί όλες να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Πάντως το ότι υπάρχουν προβλήματα στην αρχή, υπάρχουν. Πως αντιμετωπίζονται δεν ξέρω;

  • princess says:

    Ok, οι υπολογιστες κλειδωσαν γιατι καποιοι δεν ηξεραν πως να τους ενεργοποιησουν… μικρο το κακο, πολυ δουλεια για το help line της μαμας microsoft.. Ειδα και netbooks με λινουξ, και μου εκανε πολυ εντυπωση. Παντως εγω ειμαι υπερ του να ειναι τα βιβλια σε ηλεκτρονικη μορφη. Και χαρτι θα εξοικονομηθεί, και θα γλιτωσουμε απο κεινο το χαλι μετα τις εξετασεις, καμμενα και σκισμενα βιβλια παντου… Τι θα κανουνε, θα καψουνε τα netbooks? Δε νομιζω..

  • manaliss says:

    Από ότι διάβασα πρέπει να είναι πολύ καλό το λειτουργικό EDUBUNTU. Από ότι ίσως κατάλαβες ακόμα με “τρώει” το LINUX. Από ότι βλέπω όμως και εσύ “λοξοκοιτάζεις”.Δεν το έχεις ξεπεράσει. Τώρα όμως μαθαίνω άλλα.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.