Η αγωνία για το αύριο…

Posted by manaliss on Jun 8, 2011 in Εκπαιδευτικά, Ιντερνετ, Πολιτικά |

Βρέθηκα χθες στην Ένωση Ελλήνων Χημικών, για μια ημερίδα πάνω στο νέο Λύκειο. Είμαστε οι συνήθεις ύποπτοι εκεί.  Αλήθεια το έχω απορία… γιατί δεν ανανεώνεται ο κόσμος… Δεν λέω καλά είναι να βλέπεις φίλους και γνωστούς αλλά όλοι οι υπόλοιποι, που διδάσκουν φυσικές επιστήμες τα έχουν ξεκαθαρίσει άραγε; Δύσκολο μου φαίνεται. Τέλος πάντων…

Βρέθηκα λοιπόν στην Ένωση και μετά από τρεις περίπου ώρες παρακολούθησης μπορώ να πω ότι…

1. Μάλλον αυξήθηκαν οι ώρες της Χημείας, και μάλλον μειώθηκαν της Βιολογίας.

2. Μάλλον πρέπει να δούμε πως θα αλλάξουμε εμείς την νοοτροπία που διδάσκουμε τις ΦΕ στο σχολείο.

3. Μάλλον σε τρεις βδομάδες θα ξέρουμε το νέο σύστημα εισαγωγής, οπότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε που θα πρέπει να επιμένουμε. (Δια στόματος κ. Κουλαϊδή στο χαιρετισμό).

4. Μάλλον δύσκολα θα συνεννοηθούν οι ενώσεις μεταξύ τους.

5. Μάλλον πάλι θα τη ψάξουμε μόνοι μας τη δουλειά.

6. Μάλλον ανάποδα ξεκινάμε με 160 σχολεία πιλοτικά στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο και μετωπικά σε όλο το Λύκειο. (!)

Τώρα το αν κατάλαβα καλά ή όχι δεν το ξέρω. Αλλά για να ομολογήσω την αλήθεια, δεν έφυγα πιο ήρεμος χθες. Πιο χαρούμενος έφυγα γιατί είδα το Γιώργο, τον Νίκο, την Δήμητρα την Ελένη και πολλούς άλλους, αλλά η αγωνία παρέμεινε. Και ίσως έγινε μεγαλύτερη από το γεγονός ότι δεν έχουμε εικόνα από τα μελλούμενα. (ΑΠΣ για Β και Γ λυκείου – σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια). Πάντως επισημάνθηκαν πολλά.

Για να μπορέσετε να βοηθήσετε και εσείς αλλά και να αποκτήσετε πλήρη άποψη όλης της συζήτησης και  όλου του προβληματισμού που αναπτύχθηκε (είπαμε περίπου τρεις ώρες) σας έχω το ηχητικό όλης της συζήτησης. Είναι σε αρχεία με φορμά amr που διαβάζεται με quick time player. Η εγγραφή έγινε με το κινητό…. ναι ντε το καινούργιοοοοο (Τι το πληρώσαμε…) και έτσι έχει παράπλευρο θόρυβο. Όμως είναι αξιοπρεπής εγγραφή και ακούγεται ικανοποιητικά.Τα αρχεία είναι δυο γιατί φταίει το νευρικό μου χέρι, που έκλεισε την εγγραφή και μόλις το κατάλαβα την ξαναάνοιξα αλλά έγραψε καινούργιο αρχείο.  Το δεύτερο κομμάτι είναι 15 λεπτά περίπου και το πρώτο σχεδόν δυόμιση ώρες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε : 1. Το μεγάλο κομμάτι είναι εδώ :

και 2 : το μικρό είναι εδώ.

Είπαμε ζητάτε αποθήκευση και το ανοίγετε με το Quick Time.

Υπομονή λοιπόν, αρκετό χρόνο και ακούστε το και αν θέλετε πείτε και τη γνώμη σας.

Τη καλησπέρα μου…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.