Η παρουσίαση των Ερευνητικών Εργασιών…

Posted by manaliss on Mar 2, 2012 in Γενικά, Εκπαιδευτικά, Ιντερνετ |

Παρασκευή πάλι…και ο καφές και το μόνιτορ ζεστά να περιμένουν.

Πριν ξεκινήσω να σας δείξω μια φωτό πάνω στο τί γίνεται μέσα σε μια τάξη. Είναι περίπου η άποψη που έχουν για την Χημεία, και όχι μόνο από όσο μπορώ να ξέρω.

Δείτε την και μου λέτε.

Οι ερευνητικές εργασίες του πρώτου τετραμήνου τελειώσαν στις 20 του Γενάρη. Παρόλα αυτά ο απόηχος τους εξακολουθεί να υπάρχει. Έτσι πριν δεκαπέντε μέρες βρεθήκαμε στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ για μια ημερίδα, όπως έχω ξαναγράψει.

Η ημερίδα αυτή για εμένα ήταν πολύτιμη γιατί μέσα από τις εργασίες, είδαμε πως δουλεύουν “τα άλλα σχολεία” και πήραμε μια γενικότερη ιδέα για το μάθημα. Αυτή η κίνηση δεν είναι κάτι πολύπλοκο, και ίσως θα ήταν καλή ιδέα να γίνεται και γενικότερα μεταξύ των σχολείων. Πολλά σχολεία είναι στη δίπλα γειτονιά. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρεθούν οι μαθητές του ενός στο άλλο και να ακούσουν οι μεν τις εργασίες των δε. Απλό και εύκολο. Μια απόφαση χρειάζεται.

Εμείς πήγαμε φιλοξενούμενοι και είδαμε τι γίνεται. Μιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις. Και σίγουρα η εμπειρία ήταν πολύτιμη.

Οι μαθητές μας είχαν άγχος και ήταν φανερό αυτό στην ομιλία τους. Όμως ανταποκριθήκαν στη πρόκληση και τόσο οι εισηγητές όσο και το κοινό από κάτω αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για να αποκτήσετε και εσείς εμπειρία για το τι έγινε, μπορείτε να δείτε τα αποσπάσματα από τον δικό μου χαιρετισμό αλλά και από την παρουσίαση των μαθητών.

Στους συνδέσμους λοιπόν έχουμε :

Χαιρετισμός από εμένα στην Ημερίδα.

Παρουσίαση των μαθητών με θέμα : Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα : Σωτηρία ή Κίνδυνος;

Μερικά πρακτικά. Όταν συνδεθείτε για να δείτε το βίντεο χρειάζεται απλά ο INTERNET Explorer ή ο Mozilla χωρίς κάποιο πρόγραμμα προβολής. Επιλέξτε το μέγεθος του παραθύρου, ώστε να είναι αρκετά μεγάλο  και να φαίνεται καλά και όχι στοσομεγάλο, ώστε να χαθεί η ανάλυση. Η διάρκεια είναι 3 και 20 λεπτά αντίστoιχα. A! και κάτι σημαντικό…Όταν αρχίσει δεν σταματάει, Το βλέπετε όλο ή κλείνετε το παράθυρο. (Το κόστος του μικρού όγκου δεδομένων είναι αυτό).

Να πηγαίνουμε σιγά σιγά να κάνουμε καμία δουλειά….

Καλό Σαββατοκύριακο. Τη καλημέρα  μου…

Επί του πληκτρολογίου : Αν θέλετε να τα κατεβάσετε θα χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους :

Βίντεο με τον χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης.

Βίντεο με την εργασία των μαθητών.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.