Sharing the treasure…

Πόσα άραγε από αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα, δεν είναι.Πόσα άραγε από αυτά που εμείς θεωρούμε άχρηστα δεν είναι. Έχουμε μάθει σε μια καταναλωτική κοινωνία που όταν κάτι παλιώσει απλά το αλλάζουμε. Όμως τι τα κάνουμε τα παλιά;

Μια από τις σύγχρονες τάσεις είναι το Re-Use.  Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Φέτος το Αίγιο δεν μου πήγε καλά. Λίγο οι εξετάσεις του Κυριάκου, λίγο τα διαβάσματα, λίγο το ότι τα παιδιά “μεγαλώσανε” και το βαριούνται… πάω σπανία. Όμως είχα υποσχεθεί έναν υπολογιστή στο Γιωργάκη. Ο Γιωργάκης είναι 10 χρονών και έχει άλλα δυο αδελφάκια. Αλλά κομπιούτερ δεν είχε. Έτσι μια και εμένα ο Άη Βασίλης μου έφερε το δώρο μου τα Χριστούγεννα, μου περίσσευε ένας κομπιούτερ. (Δεν θέλω σχόλια εδώ) .Βλέπετε ανακυκλώθηκαν όλοι οι υπολογιστές στο δίκτυο και έμενε ένας. Δρομολογήθηκε λοιπόν για δώρο. Χθες τελείωσα με το φορματ, μπήκαν τα απαραίτητα προγράμματα. Φρόντισα να είναι portable, για να είναι ελαφριά και να μη πιάνουν πολύ χώρο στο σκληρό. Ένα γερό πλύσιμο… και έτοιμος. Αύριο έχουμε delivery. Βλέπετε το σχολείο τελείωσε χθες και έχουμε ανάγκες.

Για κοιτάξτε γύρω σας…έχετε αρκετά πράγματα;Μήπως είναι πάρα πολλά; Μήπως θα εξυπηρετούσε να “ελαφρύνει” το σπίτι σας δίνοντας ότι δεν χρειάζεστε. Μήπως πρέπει να ξεφύγουμε από το… “μα κόστισαν τόσα λεφτά…τα λυπάμαι.” Κόστισαν τόσα τότε που αγοράστηκαν. Και είχαν μια χρήση τότε που αγοράστηκαν. Τώρα πιάνουν χώρο. Πόσο καιρό έχετε να τα αγγίξετε. Μήπως είναι καιρός να τα “διώξετε” Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο όσο και αν ακούγεται περίεργο.

Να σας εξηγήσω. Προ καιρού έδωσα μια σειρά από τα VITA. Ήταν από το 1 μέχρι περίπου το 100 (σχεδόν χωρίς κενά). Σκέφτηκα λοιπόν, ότι θα ήταν καλό να πάει σε κάποιο φορέα με θέμα την οικογένεια, οικογενειακά προβλήματα, μια και στα θέματα του (τουλάχιστον τότε) είχε θέματα, κοινωνικά, ψυχολογικά, απλουστευμένη ιατρική, ψυχολογία και και και…Λοιπόν κανείς δεν τα ήθελε… και πήγαν ανακύκλωση.

Το ίδιο και με μια σειρά από “ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ”. Εκεί σκέφτηκα, φυλακές, επανένταξη κλπ κλπ κλπ… πήγαν ανακύκλωση

Πολλά βιβλία πληροφορικής. Κάποια ήταν από προγράμματα που δεν υπάρχουν πια και εντάξει πήγαν ανακύκλωση. Παρόλα αυτά άφησα κάποια που είχαν θέμα πάνω στο κάδο μήπως βρουν μια δεύτερη χρήση.

Στα βιβλία νομίζω ότι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ έχει κερδίσει. Κανείς πια δεν διαβάζει βιβλία.

Τα άλλα όμως… Σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα αλλάξετε μια συσκευή ή θα αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας. Πριν τα βάλετε σε ένα ντουλάπι και χάσουν ακόμα περισσότερο την αξία τους, χαρίστε τα. Κοιτάξτε ποιος τα έχει ανάγκη και δώστε τα. Τώρα στις δύσκολες αυτές ώρες έχει μεγαλύτερη αξία…Α!!!Μια και το θυμήθηκα…Πόσοι αλλάξανε τηλεόραση λόγω ΜΟΥΝΤΙΑΛ; Και την παλιά τι την κάνατε;

Τέλος πάντων. Μοιραστείτε το “θησαυρό”. Μη ντραπείτε να ρωτήσετε αν τον θέλει κάποιος. Δείτε και στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ αν και πιθανόν να απογοητευτείτε στις συνεννοήσεις. Αν είναι να χάσεις μισή μέρα για να χαρίσεις τα πράγματά σου τα αφήνεις στο πεζοδρόμιο. Πάντως υπάρχουν πολλοί που αξιοποιούν τα “παλιά”

Νομίζω ότι πρέπει να έχω γράψει 10 φορές τα ίδια και τα ίδια… Δεν πειράζει.

Τη καλησπέρα μου.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.