Webinar… Μέρος 2ο από τα πολλά…

Σάββατο απόγευμα, ο καφές με το μείγμα Νες και Εσπρέσσο να μοιράζει το άρωμά του μπροστά μου, ο Yanni  με το Ακρογυάλι του να ακούγεται και εγώ μπροστά στο πληκτρολόγιο.

Τη Τρίτη κάναμε το πρώτο Webinar από μια μεγάλη σειρά – θέλουμε να πιστεύουμε – τέτοιων σεμιναρίων.Είχαμε αρκετά προβλήματα πριν, και ταλαιπωρήσαμε κόσμο. Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ όσοι δεν τα έχετε διαβάσει.

Αυτή τη Τρίτη συνεχίζουμε με το δεύτερο της σειράς. Τώρα όμως μάθαμε από τα λάθη μας. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε πως θα δεχτούμε όλο το κόσμο που θα έρθει. Οπότε κοπιάστε (πατήστε τον σύνδεσμο για να δεχτείτε το προγραμματάκι που θα σας φέρει κοντά μας) και φέρετε και τους φίλους σας. Κερνάμε… γνώσεις, προβληματισμό, απόψεις, συζήτηση. Δεν το έχουμε συνηθίσει το στυλ, η αλήθεια είναι… και επειδή πολλοί γνωστοί και φίλοι, που δεν κατάφεραν να μπουν, με ρώτησαν τι ακριβώς είναι “‘αυτό”, να σας πω δυο λόγια.

Ας θυμηθούμε κάποιο σεμινάριο που παρακολουθήσαμε, για οποιοδήποτε θέμα… Είχαμε προεδρείο, κεντρικό ομιλητή, και κοινό. Ένας πίνακας ή προτζέκτορας συμπλήρωνε την εικόνα. Γίνεται η συζήτηση, γίνονται ερωτήσεις, δίνονται απαντήσεις, κλπ κλπ. Συνήθως έχει διάλειμμα για καφέ, και επανάληψη… Στο διάλειμμα, γίνονται άσχετες συζητήσεις, γνωριμίες, τηλέφωνα κλπ κλπ. Κάπως έτσι δεν θα περιγράφατε ένα συνέδριο; Ωραία, τα ίδια γίνονται και εδώ… αλλά στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, το προεδρείο αποτελείται αυτή τη φορά από το Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, εμένα και εισηγητή έχουμε τον Γιάννη Βλάχο. Η μέρα των συζητήσεων σε αυτή τη φάση είναι η Τρίτη. Τα λέω έτσι γιατί το σχήμα είναι ευέλικτο. Προσπαθούμε να καλύψουμε όλους τους συναδέλφους που ενδεχομένως έχουν υποχρεώσεις και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Έτσι ήδη πήγαμε μια ώρα πίσω (από 8 στις 9 το βράδυ) Δεν μπορέσαμε πιο πίσω γιατί στις 11.00 το βράδυ έχουν άλλοι κάποιο σεμινάριο και εμείς θα πρέπει “να τα μαζεύουμε” μέχρι τις 10.30 να αδειάζουμε το “δωμάτιο” για τους επόμενους.  Για αυτούς που δεν θα μπορέσουν να έρθουν θα υπάρχει η “μαγνητοφώνηση” όλης της εκδήλωσης για να την παρακολουθήσουν. Θα δοθούν οι κατάλληλοι σύνδεσμοι, μόλις τους αποκτήσουμε και εμείς. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το περιβάλλον και το τι προσφέρει βλέποντας το βιντεάκι που έχω ανεβάσει εδώ.

Έχει κάποιες διαφορές… Δηλαδή δεν έχει διάλειμμα, άρα μη περιμένετε καφέ και κουλουράκια. Φυσικά κανείς δεν σας απαγορεύει να έχετε φροντίσει εσείς για αυτό στο γραφείο σας. Επίσης για τις συζητήσεις μπορείτε να γράφετε στο chat room αλλά προσοχή… ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ… ( 🙂 )

Κλείνοντας το θέμα… Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο στο Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες.

Η βδομάδα που ξεκινάει, δείχνει ενδιαφέρουσα και με προοπτικές….

Τη Δευτέρα έχουμε ενημέρωση γονέων στο σχολείο…( η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία είναι πολύ κουραστική για εμένα μια και έχω 8 τμήματα και συνολικά περίπου  180 μαθητές. Αλλά θα περάσει.) Ταυτόχρονα ξεκινάει ένα σεμινάριο Εκπαίδευσης από μακριά που αναφέρεται στις πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης, στο οποίο είμαι εγγεγραμμένος. Επίσης κλείνει η διαδικτυακή έρευνα, που έχουμε ξεκινήσει περίπου ένα μήνα τώρα με σκοπό να “προσδιορίσουμε” κατά πόσο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές και καθηγητές για εκπαίδευση από μακριά. Οι πρώτες εικόνες από τα στατιστικά είναι αντιφατικές. Θα τα επεξεργαστούμε και θα σας πω… το Μάιο, αφού παρουσιαστεί η εργασία (αν εγκριθεί) στη Σύρο. Πάντως έχει πάει καλά μια και έχουμε μαζέψει περίπου 250 απαντήσεις και είναι ένα “αξιοπρεπέστατο δείγμα”. Εδώ το Excel-άκι θα βγάλει σπίθες.

Τη Τρίτη έχουμε το Webinar. Μέχρι να έρθει η ώρα του έχουμε “ελεύθερο χρόνο”…

Τη Τετάρτη έχουμε στο σχολείο για τους μαθητές μια εκδήλωση για το ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Εκεί έχω μια εισήγηση. Μετά έχω κάποια διαγωνίσματα να διορθώσω, κάποια θέματα να βγάλω, κάποιους βαθμούς να υπολογίσω.

Τη Πέμπτη…  δεν έχω τίποτα !!!!! Μπα δεν μπορεί. Εννοείται ότι έχω σχολείο το πρωί αλλά… δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχω κάτι “έκτακτο”.

Τη Παρασκευή έχω να οργανώσω με το φίλο μου τον Δημήτρη ένα prive – Webinar γιατί σκοπεύει να με βάλει να παρακολουθήσω μάθημά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου διδάσκει. Και θέλει να τα στήσουμε μαζί… για να δει πως πάει… Εδώ υπομονή… Αν δουλέψει καλά, μάλλον θα βρεθούμε όλοι μαζί στη τάξη του. Διδάσκει διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες. (ακούγεται κάπως…)

Το Σαββατοκύριακο… μάλλον θα τη κοπανήσω… Να πάω από Αίγιο μεριά, να δω αν το σπίτι είναι όρθιο… μια και έχω να πάω μόλις 2 μήνες και κάτι ψιλά.

Α! Να μη ξεχάσω… έχω και μια εργασία να παραδώσω για εκείνο το σεμινάριο που έγραψα τη Δευτέρα… Αμάν… κουράστηκα και με τη σκέψη και με το μέτρημα. Δόξα τω Θεώ, κάτι βρέθηκε και για αυτή τη βδομάδα…. Ευτυχώς δηλαδή…

Πάω να κάνω πρόβα και να χρονομετρήσω τη παρουσίασή μου της Τετάρτης…

Τη καλησπέρα μου… Ελπίζω να σας δω τη Τρίτη.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.