Σεμινάρια και παρουσιάσεις…

Χθες βράδυ έγινε το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο πάνω στην αξιολόγηση των μαθητών. Χθες βρήκαμε τα “κλειδιά” και η αίθουσα ήταν ανοικτή για όλους. Και με όλα τα καθίσματα. (καμιά τρακοσαριά…) Δεν τα γεμίσαμε αλλά οι 40 + συνάδελφοι που ήταν μαζί μας μάλλον το ευχαριστήθηκαν, γιατί δεν έφυγε κανείς. Έμειναν  όλοι μαζί μας μέχρι το τέλος. Και η συζήτηση πήγε πάρα πολύ καλά. Λίγο μουδιασμένα πρέπει να πω, αλλά έγινε συζήτηση. Και αυτό είναι το σημαντικό. Και όπως λέω συνήθως…”μας άρεσε και θα το ξανακάνουμε”. Την άλλη βδομάδα θα συνεχίσουμε, αλλά προσπαθούμε να βρούμε μια άλλη μέρα. Έχουμε προβληματιστεί γιατί αρκετοί συνάδελφοι έχουν δηλώσει ότι έχουν κάποια προβλήματα να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά, λόγω ημέρας και ώρας. Ψάχνουμε να δούμε πως μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους. Είπαμε λοιπόν να δούμε, ποια άλλη μέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ώστε κάποιοι συνάδελφοι που λόγω υποχρεώσεων, χάνουν το σεμινάριο, μήπως μπορέσουν να παρακολουθήσουν, κάποιες από τις συνεδριάσεις. Θα δούμε πως θα το κανονίσουμε.

Αν χθες για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσατε να μας παρακολουθήσετε μπορείτε να δείτε – ακούσετε – παρακολουθήσετε την μαγνητοφώνηση που είναι εδώ. Αν θέλετε να κάνετε ανακεφαλαίωση ή να επαναλάβετε κάποια σημεία μπορείτε να το δείτε εδώ. (Το ίδιο είναι αλλά έτσι φαίνονται περισσότερα 🙂 ). Πάντως αν χθες είσασταν μαζί μας και σας άρεσε αυτό που παρακολουθήσατε, πείτε και στους φίλους σας από τη μία μεριά και βοηθείστε μας να γίνουμε καλύτεροι από την άλλη, στέλνοντας μας τα σχόλια και τις προτάσεις σας στο ΔΦΕ

Πολύ σύντομα θα έχουμε και τον ορισμό του νέου διαδικτυακού σεμιναρίου.

Σήμερα έγινε και η πρώτη παρουσίαση για το Ιντερνετ. Το “Εμείς και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ” παρουσιάστηκε στους μαθητές σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν και να προβληματισθούν στη χρήση του ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Αν κρίνουμε από την ησυχία και “το χειροκρότημα” πήγε μάλλον καλά. Έδειξαν ενδιαφέρον και προσοχή, τόσο στην δικιά μου παρουσίαση – απαρίθμηση των δυνατοτήτων όσο και στην αναφορά του Κώστα πάνω στους κινδύνους. Ο φιλοξενούμενος μας Κώστας Χαμπίδης παρουσίασε στους μαθητές μας, την συλλογική και συμμετοχική υπόσταση του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.  Στη συζήτηση ακούστηκαν ερωτήσεις των μαθητών, στις οποίες προσπαθήσαμε να απαντήσουμε.

Εντύπωση μου προκάλεσε το σχόλιο μαθητή που χρησιμοποίησε την έκφραση ότι : ” Για να μπω στο “τάδε” site, με υποχρεώνει να πατήσω ένα “κουμπί” που δεν ξέρω τι θα κάνει…” Η φράση “με υποχρεώνει…” είναι αυτή που μου έκανε εντύπωση. Όταν κατάληξε στο… “Τι μπορώ να κάνω…” και του απάντησα ότι επιλέγεις να μη πατήσεις το κουμπί, αντέδρασε σαν να μη μπορούσε να το αποφύγει. Μπορεί να ήταν ένα παιδί αυτό που μίλησε αλλά δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά το διαδίκτυο. Η απάντηση ήταν “έχεις επιλογή και κρίση…” Αν δεν θες, επιλέγεις να μη συνεχίσεις. Αλλιώς συνεχίζεις και αντιμετωπίζεις τις πιθανές συνέπειες.

Έτσι για αυτή την εβδομάδα τελειώσαμε από εκδηλώσεις.

Για όσους ενδιαφέρονται ξεκίνησε η πιστοποίηση Β’ επιπέδου για τους εκπαιδευτικούς. Μέχρι και την Τετάρτη 1/12 μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση εδώ…. εφόσον έχετε περάσει το πρώτο επίπεδο. Φυσικά και γράφτηκα. Το πρόγραμμα είναι απαιτητικό σε ώρες και δουλειά. Ελπίζω να μπορέσω να ολοκληρώσω το πρόγραμμα. Θα δείξει.

Τη Τετάρτη 1/12 αν θέλετε περάστε από το σχολείο μια βόλτα κατά τις 7 το απόγευμα μας γνωρίσετε από κοντά και να μας ακούσετε. Έχουμε την εκδήλωση για την Ασφάλεια στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Μπορείτε να δείτε την αφίσα εδώ.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Έχουμε και άλλα… αλλά αργότερα. Μέχρι τότε τη καλησπέρα μου.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.