Sharing the treasure… Μέρος 2ο

Το να μοιράζεσαι είναι καλό για όλους. Το πρωτοδιάβασα στο site του Διονύση του Μάργαρη. Δεν ξέρω αν είναι δικό του ή όχι σαν “σλόγκαν” πάντως με εκφράζει πλήρως. Το έχω ξαναχρησιμοποιήσει στο πρώτο μέρος (για όποιον δεν βαριέται).

Τι έχουμε αυτή τη φορά για μοίρασμα… καλούδια… Πολλά καλούδια…

Έχω ήδη αναφέρει, αρκετές φορές νομίζω, το γεγονός ότι παρακολουθώ ένα σεμινάριο για την Πιστοποίηση Β επιπέδου, όπως λέγεται και είναι η πιστοποίηση ότι κατέχω τις βασικες δεξιότητες πάνω στη χρήση των νέων τεχνολογιών πάνω στη διδακτική πρακτική. Είναι ένα απαιτητικό σεμινάριο. Όσο και αν η εξοικείωση μου με τους υπολογιστές είναι μεγάλη, όσο και η άνεση στο να ανακατεύομαι σε προγράμματα και να βρίσκω νέα πράγματα είναι μεγάλη… ζορίζομαι. Ζορίζομαι γιατί υπάρχει πολύ υλικό. Πολλά πράγματα τα οποία θέλουν ταξινόμηση και τακτοποίηση. Ο λόγος που έχω χαθεί είναι κυρίως αυτός. Βέβαια προέκυψαν και άλλα. Έπρεπε να παραδώσω την εργασία για το συνέδριο, έπρεπε να καταθέσω την αίτηση για ένα καινούργιο σεμινάριο, (φοβάμαι ότι θα μου γίνει συνήθεια…), έπρεπε να φτιάξω κάποιες εκκρεμότητες, που ειχαν χρονίσει και δυστυχώς μου έβγαλαν “παράπλευρες” εκκρεμότητες και γενικά, όλο και κάτι βρίσκεται για να ασχολούμαστε.

Μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες, όμως συνέχεια μαθαίνα, και μαθαίνω καινούργια πράγματα και αυτά είναι που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Δεν έχω ανακαλύψει την Αμερική, το ξέρω. Αλλά κάποια από αυτά που “ανακάλυψα” πιστεύω ότι μπορεί να είναι χρήσιμα και για εσάς.

Ξεκινάμε λοιπόν την καταγραφή…

Livebinders…

Το κλασσικό ντοσιέ. Όμως είναι ψηφιακό και προσβάσιμο από όλο το κόσμο σε όποιον εσείς θέλετε. Και πριέχει ότι εσείς θέλετε. Είναι εργασία, είναι σημειώσεις, βίντεο, παραπομπές… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και να οργανώσετε τους μαθητές σας ή την δουλειά σας. Να φτιάξετε τα ντοσιεδάκια σας και να οργανωθείτε. Ψάξτε το.

Elev8ted…

Νέο παιδί στη πιάτσα… Χθες άνοιξε και σκοπό έχει να αναβάσετε την άποψη σας για το μέλλον της εκπαίδευσης. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο δημιουργός του αλλά ψαχουλεύοντας βρίσκεις και πιάνεις λίγο τον σφυγμό των πραγμάτων. Βέβαια η αφετηρία είναι από την Αμερική… Αυτό σημαίνει άλλα δεδομένα, άλλες νοοτροπίες, αλλά πάλι κάτι θα βρούμε… Το καλό είναι ότι από τις 4.30 που γράφηκα μέχρι τις 7.30 οι 48 εγγεγραμμένοι γίνανε 80 και είναι από όλο το κόσμο… κυριολεκτικά. Και τα βίντεο… από 8 γίνανε κάποιες δεκάδες…Δεν ξέρω… το ξαναλέω τι θα βγάλει… αλλά μάλλον καλό θα είναι.

Sxoleio.eu…

Ένα portal με 650 προγράμματα δωρεάν, από το διαδίκτυο, για ό,τι θέλετε. Κυριλοεκτικά. Και το κυριότερο με μια σύντομη περιγραφή, για να δείτε αν σας κάνει. Θα βρείτε ότι θέλετε… και αυτοί που είναι από πίσω το ψάχνουν και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Πριν 20 μέρες είχαν 610 προγράμματα και σήμερα 649… Αύριο ποιος ξέρει πόσα… Βγείτε μια βόλτα αξίζει.

Κάποια προγραμματάκια τώρα…

DownloadHelper… :Ένα πρόσθετο για τον Mozilla που κατεβάζει… ότι σας γυαλίσει από το διαδίκτυο από ταινιάκια. Δεν ξέρω με ποιο από όλα συνεργάζεται  αλλά το ΣυΣωλήν το κατεβάζει μια χαρά.

Wink… : Ένα μικρό προγραμματάκι, που κάνει κάτι πολύ απλό…Παίρνει στιγμιότυπα από την οθόνη, σε όποιο πρόγραμμα εσείς θέλετε, ανάλογα με τις οθόνες που εναλλάσσονται και σε όποια διαδικασία εσείς θέλετε να περιγράψετε. Αφού μαζέψετε τις φωτογραφίες, μπορείτε να βάλετε πλαίσια κειμένου με επεξηγήσεις, και οδηγίες. Αν θέλετε να τα πείτε… τα λέτε και αυτό τα γράφει… και τέλος τα κάνει ένα αρχείο φλας που παίζει από τον ΙΝΤΕΡΝΕΤ EXPLORER ή τον MOZILLA. Χωρίς κανένα άλλο πρόγραμμα απαραίτητο.  Καλό, μικρό και εύχρηστο.

FormatFactory…: Τι κατεβάσατε και δεν παίζει; Ποιο τραγούδι βρήκατε και δεν μπορείτε να το ακούσετε; Η λύση είναι στο FormatFactory…Βάζετε αυτά που σας ενοχλούν και τα κάνετε ό,τι εσείς θέλετε… Μικρά μεγάλα… σε όποιο format επιθυμείτε. Βίντεο, μουσική, φωτογραφίες. Και το καλύτερο από κάποιο video θέλετε ένα τμήμα… Αντιγράφετε το βίντεο, σε όποια μορφή θέλετε (mpg το καλύτερο) και μετά το κόβετε όπου θέλετε. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί  να κάνει… Ψάξτε το και εσείς…

Avidemux…: Το πιγκουινάκι σε πρώτο πλάνο λέει την προέλευση του προγράμματος. Αλλά για “κοπτοραφή” βίντεο μάλλον είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Ριχτε τα βίντεο μέσα και “ψαλιδίστε τα” όπως θέλετε. Μετά το περίσσευμα βγάλτε το όπως θέλετε.

iSpring…: Φτιάξατε ένα PowerPoint για το οποίο καμαρώνετε. Θέλετε να το δείξετε σε όλο το κόσμο αλλά είναι πολύ μεγάλο, με πολλές διαφάνειες, με με με…Φτιάξτε το με αυτόματο παίξιμο… χωρίς κλικ, να τρέχει… Διαλέξτε τη μουσική που θέλετε και πατείστε το iSpring. Τότε θα πάρετε ένα φλας ταινιάκι με όλη τη παρουσίαση, έτοιμη για το διαδίκτυο και για μοιρασιά. Καλό. Και δωρεάν, στη βασική του μορφή. Το κατεβάζετε, κάνετε την εγκατάσταση και μόνο του ενσωματώνεται στο ΡΡ. Από εκεί και μετά τα κάνει μόνο του. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε… κάνει πολλά.

Μπορώ να γράφω ώρες… που δεν έχω. Όρεξη να έχετε να ψάξετε. Υπάρχει πολύ υλικό. Αυτά τα σταχυολόγησα από την επιμόρφωση του Β επιπέδου, αλλά και από το σεμινάριο για τις ΤΠΕ που παρακολουθώ από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας της Ηλείας… Φυσικά μέσω Ιντερνετ.

Νομίζω ότι σας έδωσα δουλειά… Ξεσκόνισα λιγάκι, αέρισα και το site  μια και είχα καιρό να το ανοίξω, οπότε να σας καλησπερίσω και να σας αφήσω.

Τη καλησπέρα μου λοιπόν…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.