Επιμόρφωση Project… (μέρος 1ο)

Σήμερα πρώτη μέρα του Ιουλίου – για 44 λεπτά ακόμα – και είπα να ξεκινήσω μια σειρά εγγραφών για την επιμόρφωση. Αυτό το καιρό παρακολουθήσαμε πολλά.

Από τον Δεκέμβρη μέχρι τα τέλη Μαΐου παρακολούθησα το πρόγραμμα για πιστοποίηση Β’ επιπέδου. Δεν πιστοποιήθηκα ακόμα και η αλήθεια ήταν ότι είχαμε τόσο όγκο δουλειάς, που ακόμα δεν το έχω ταξινομήσει. Και πρέπει  να γίνει γιατί θα έχει διάβασμα. Μάλλον μέχρι τον Νοέμβρη πρέπει να δώσουμε τις εξετάσεις για την πιστοποίηση.

Ακολούθησε το πρόγραμμα “Μείζονος επιμόρφωσης”  με όλες τις “παρενέργειες. Δεν πήγαμε αυτή τη φορά, αλλά την επόμενη υπόσχονται να μας παίξουν και εμάς. Οπότε, όποτε γίνει αυτό θα πάμε και εμείς (οι ιδιωτικοί) να παρακολουθήσουμε.

Τέλος τη Δε 27/6 και την Τρ 28/6 είχαμε την επιμόρφωση για τα ερευνητικά σχέδια για την Α’ λυκείου (κν τα projects).

Σε όλα είχαμε πλήθος από πληροφορίες και θα προσπαθήσω κάνοντας μια μικρή αναδρομή και ουσιαστικά “αναμετάδοση” του σεμιναρίου, να σας δώσω σε κάθε περίπτωση το αντίστοιχο υλικό αλλά και ότι άλλο μας έχουν δώσει. Έτσι και εσείς θα έχετε μια εικόνα και θα διαχυθεί η γνώση. Και μια και το συζητάμε, τέλη Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτέμβρη θα μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση για τον νέο γύρο που θα γίνει πιθανότατα αρχές Σεπτέμβρη. Προσοχή είναι “νεκρός χρόνος” για εμάς. Αλλά όπου και να είστε, μια σύνδεση χρειάζεστε και τη κάνατε την αίτηση.

Τη πρώτη μέρα το βασικό θέμα ήταν η ομάδα. Να γνωριστούμε και να μπούμε σε μια ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, πρώτα φτιάξαμε την ομάδα και μετά συζητήσαμε. Αλλά δεν πειράζει.

Μπορείτε να δείτε κάποια κείμενα για την ομάδα και πως δουλεύει εδώ :

1. Διαμόρφωση Ομάδας – Βήματα και αρχές.

2. Άσκηση ρόλων στην ομάδα.

3. Σχέσεις στην ομάδα και διδακτικό σχέδιο.

4. Προσεγγίζοντας την εκπαιδευτική ομάδα.

5. Η αλλαγή μέσα από την σχέση.

6. Η διεργασία συμβολαίου.

Η διαμόρφωση της ομάδας μπορεί να φανεί σχηματοποιημένα εδώ, με μορφή βημάτων και πίνακα.

Τα αρχεία που είναι WORD και POWER POINT τα κατεβάζετε πρώτα και μετά τα ανοίγετε.

Ακολουθούν οι δύο οδηγοί:  Ο οδηγός, για τον επιμορφούμενο αλλά και ο οδηγός για τον επιμορφωτή. Να τα διαβάσετε με αυτή τη σειρά.

Τώρα έχουμε κάποιες παρουσιάσεις.

Η παρουσίαση του Η. Ματσαγγούρα για τις Καινοτομίες και τα Project. Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι η κεντρική της επιμόρφωσης και βάζει τα ερωτήματα που πρέπει να μπαίνουν όταν κάνουμε μια ερευνητική εργασία.

Ακολουθούν τρεις παρουσιάσεις πάνω στα projects από το ΕΚΦΕ Αιγίου. Αφορούν μεν τα projects στο Γυμνάσιο, αλλά η λογική – που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο – είναι η ίδια. Θα τις αριθμήσουμε απλά.

1. ΕΚΦΕ ΑΙΓΙΟΥ – project 1

2. ΕΚΦΕ ΑΙΓΙΟΥ – project 2

3. ΕΚΦΕ ΑΙΓΙΟΥ – project 3

Τέλος – για σήμερα – έχουμε το θεωρητικό υπόβαθρο, για το project το οποίο είναι ο οδηγός – γενικά – για τα projects.

Τα αρχεία που είναι PDF ανοίγουν κατευθείαν στο browser.

Νομίζω ότι ήδη σας έχω δώσει αρκετό υλικό για να ασχοληθείτε. Θα ακολουθήσει άλλη μια σειρά με επί μέρους projects  και πληροφορίες για το καθένα σαν παραδείγματα. Ταυτόχρονα θα σας μεταφέρω και την εμπειρία μου.

Μέχρι τότε τη καλησπέρα μου…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.