Επιμόρφωση Project…(μέρος 2ο).

Συνεχίζοντας την καταγραφή, από την επιμόρφωση πάνω στα projects, σήμερα θα ανεβάσω ότι έχει δοθεί από παραδείγματα, και άλλο υλικό, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά ό,τι έχει δοθεί πάνω στο θέμα.

Ξεκινάμε λοιπόν με κάποια γενικά ακόμα κείμενα, πριν προχωρήσουμε στις εργασίες.

Θυμίζω ότι τα αρχεία WORD και POWER POINT αποθηκεύονται και μετά ανοίγονται ενώ τα αρχεία PDF ανοίγουν κατ’ ευθείαν.

Ξεκινάμε λοιπόν με τις φάσεις ενός project. Έτσι οι φάσεις αυτές φαίνονται σε κείμενο εδώ, ενώ αν το θέλετε σε power point μπορείτε να το δείτε εδώ.

Για το γενικό θεωρητικό σχήμα πάνω στα Projects μπορείτε να δείτε εδώ.

Εδώ έχουμε ένα βιβλίο του κ. Ματσαγγούρα, πάνω στον οδηγό για τα projects. Έχουμε και δύο παραρτήματα σχετικά με την δημιουργία projects. Μπορείτε να τα δείτε εδώ και εδώ.

Εδώ έχουμε μια παρουσίαση πάνω στα projects και αφορά το γενικότερο πλαίσιο για τα projects.

Μετά ακολούθησαν τα παραδείγματα ερευνητικών εργασιών. Κάποιες είναι “υπερβολικές” όπως το “Αυτοκίνητο” και τα “Κινητά”. Μας είπαν ότι είναι έτσι μεγάλα και πολύπλοκα για να δώσουν αφορμές για εργασίες, και από αυτά να διαλέξουμε εμείς ένα κομμάτι για επεξεργασία. Ο τρόπος που δουλέψαμε πάλι ήταν ομαδοσυνεργατικό το μοντέλο. Εμείς για παράδειγμα δουλέψαμε με το αυτοκίνητο και ενώ είχε αρκετά θέματα, μέσα από τη συζήτηση προέκυψε σαν θέμα πως μπορούμε να δημιουργήσουμε και να αξιοποιήσουμε ένα ερωτηματολόγια πάνω στο αυτοκίνητο.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με καταγραφή των projects. Συνήθως έχουμε τρία αρχεία. Κάποιο θεωρητικό, μια παρουσίαση και ενδεχομένως κάποιοι πίνακες, Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Project αυτοκίνητο : Τα αρχεία βρίσκονται εδώ, εδώ και εδώ.

Project κινητά : Έχουμε αρκετά αρχεία : η φιλοσοφία του προγράμματος φαίνεται εδώ, έχουμε την παρουσίαση, την εργασία και τέλος το χρονοδιάγραμμα.

Project νερό : Αρκετά μεγάλο κείμενο με πολλές αναφορές.

Project μέταλλα : Άλλη μια μεγάλη εργασία με πολλά σημεία αναφοράς.

Project μαθηματική μοντελοποίηση : Μια εργασία πάνω στη μαθηματική μοντελοποίηση.

Project ενέργεια και περιβάλλον : Μια εργασία σε μορφή και ύφος ερευνητικής εργασίας με πληροφορίες πάνω στη δομή των εργασιών.

Για τέλος άφησα την παρουσίαση την οποία χρησιμοποίησε η επιμορφώτρια μας κ. Βασιλοπούλου, την οποία σας ανεβάζω ως έχει εδώ.

Τελευταίο αρχείο από την σειρά και με αυτό κλείνει η παρουσίαση των projects. Είναι η εφαρμογή των project στην Γαλλία, όπως εφαρμόζονται στην Ελληνογαλλική Σχολή της Αγίας Παρασκευής. Η παρουσίαση είναι εδώ… ενώ εδώ έχουμε παραδείγματα (σκαναρισμένα) από projects στη Γαλλία.

Αυτά είναι όλα όσα έχω πάνω στα projects. Είναι πολλά, που σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθεί κάποιος αρκετά για να τα βάλει σε μια σειρά.

Το σημαντικότερο για εμένα είναι όσοι συνάδελφοι ασχοληθούν με τα projects, να μη το κάνουν απλά για να καλύψουν ώρες. Έχει πολύ δουλειά και θέλει πολύ προσοχή για να μη “καεί” το πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να ξεφύγουμε από το “copy – paste” αλλά να μη πέσουμε και στη “λούμπα” του να υποβαθμίσουμε το πρόγραμμα μη δίνοντας του τη σημασία που πρέπει.

Τη καλησπέρα μου…

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ…

Μακάρι και να ήξερα. Τέλος πάντων μόλις παρέλαβα δυο καινούργιες εργασίες τις οποίες σε πρώτη ματιά είδα πολύ αξιόλογες και τις ανεβάζω ως έχουν για την δική σας αξιολόγηση…

Η μία αφορά τη διατροφή και είναι εδώ.

Η άλλη αφορά τα ρούχα και τη μόδα και είναι εδώ.

Πάλι κάτι βρέθηκε…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.