Τεχνολογική σύγχιση…

Posted by manaliss on Aug 3, 2011 in Γενικά, Ιντερνετ, Υπολογιστές |

Ο Ιούλιος μου προκάλεσε ένα τεχνολογικό σοκ. Να τα πάρουμε από την αρχή.

Εδώ και δύο μήνες έχω στη κατοχή μου το LG OPTIMUS 2x. Είναι ένα εντυπωσιακό κινητό τηλέφωνο. Ας πούμε τηλέφωνο γιατί οι δυνατότητες του ξεπερνάνε κάθε προηγούμενη φαντασία μου. Έχει το ANDROID 2.2 το οποίο πρώτη φορά είδα και ερωτεύτηκα. Οι αρχικές εφαρμογές κάνουν πάρα πολλά και εγώ ακόμα τα ψάχνω. Κάθε φορά βρίσκω και καινούργια.  Και κάθε φορά “ανακαλύπτω” και νέες δυνατότητες. Οι δε εφαρμογές που διατίθενται είναι πρακτικά ατελείωτες. Αλλά θέλει προσοχή στο τι θα βάλετε πάνω. Βρίσκεις συνέχεια νέα πράγματα. Αυτό που με έχει ενθουσιάσει είναι το Twitter. Όχι το δικό του αλλά η ανεξάρτητη εφαρμογή. Είναι πολύ καλή. Ίσως έτσι αρχίσω να Twit- άρω και εγώ.  Το είχα σε αδράνεια. Επίσης πολύ εξυπηρετικοί οι χάρτες και οι οδηγίες. Στη Κρήτη με βοήθησε πολύ στο να βρω μέρη και διαδρομές.

Έχει όμως ένα πρόβλημα. Κλείνει. Κάνει reset μόνο του, όταν υπερθερμαίνεται. Το φαινόμενο το θυμόμαστε όσοι είχαμε πρωτοχρησιμοποιήσει εκείνους τους Pentium 4 στα 3,4 και 3,6 GHz. Μετά μπήκαν οι 2-3 ανεμιστήρες στο κουτί και ήρθαμε στα ίσα μας. Αυτό δεν έχει κανένα ανεμιστήρα. Και έχει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz σε ελάχιστο χώρο, χωρίς κανάλια εξαερισμού ή κάτι άλλο. Οπότε αν έχει ζέστη… θα κλείσει. Στη Παλαιοχώρα και στη στα Σφακιά, ζήτημα να έμεινε ανοικτό 10 λεπτά. Αν έβγαζα καμία φωτό ή βίντεο… δεν άντεχε τη συγκίνηση και έκλεινε. Στο διαδίκτυο έχουν γραφτεί πολλά, σχετικά. Μάλιστα σε μια λίστα με κατόχους που έχουν πρόβλημα εγώ πήρα το νούμερο 1281. Μόλις δρόσισε ήρθαμε στα ίσα μας πάλι και δουλεύει μια χαρά. Επίσης στη φόρτιση στις ζεστές ημέρες (38 β κελσίου) κλείνει.  Δεν ξέρω αν σκοπεύει κανείς να κάνει κάτι, πάντως είναι ένα φανταστικό εργαλείο. Η λέξη τηλέφωνο δεν εκφράζει στο ελάχιστο τη συσκευή. Με αυτό ασχολήθηκα όλο τον Ιούνιο.

Τέλη Ιουνίου πήρα ένα νέο notebook στο οποίο αμέσως πέρασα UBUNTU 11.04 και από πάνω EDUBUNTU. Φυσικά μιλάμε για Linux. Άλλο σοκ εκεί. Όλο τον Ιούλιο, μέχρι που έφυγα, διάβαζα, μελετούσα, έφτιαχνα. Είχε τα πάντα δωρεάν. Βρήκα χρήσιμα προγράμματα, για τα πάντα και κυρίως δωρεάν. Δεν ξέρω τι γράφουν για κάθε διανομή, ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη. Σε αυτή τη φάση η συγκεκριμένη είναι υπεραρκετή και δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να πω ότι θέλω να κάνω κάτι και δεν μπορώ. Έτσι μια κουλτούρα που ξεκίνησε εδώ και 23 χρόνια, ανατρέπεται και σταδιακά αντικαθίσταται από μια άλλη. Του ανοικτού λογισμικού και του Linux. Προσπαθώ να το σετάρω που λένε και μετά θέλω να φτιάξω ένα κατοπτρικό είδωλο (mirror image) του υπολογιστή. Να μπορώ να τον αντιγράψω. Δεν το έχω καταφέρει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι θα βρω λύση. Αν κάποιος γνωρίζει τη διαδικασία, με βοηθάει. Πάντως και εδώ ανοίγεται ένας καινούργιος κόσμος με άπειρες δυνατότητες.Και εδώ λοιπόν έχουμε διάβασμα.

Είναι ωραίο να μαθαίνεις συνέχεια νέα πράγματα. Δεν έγινα φυσικά εξπέρ αλλά σίγουρα είναι πολλά και όμορφα αυτά που μαθαίνω.

Και νάμαι τώρα εδώ στο Αίγιο με ασύρματο Ιντερνετ ON THE GO. Είναι το μόνο δίκτυο που πιάνει εδώ πάνω – ομολογουμένως – και φυσικά το διάλεξα. Οι καλοκαιρινές προσφορές με διπλάσιο όγκο δεδομένων μου ήρθαν κουτί. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα δούλευε ή αν θα συνεργαζόταν με Linux. Βλέπετε έλεγε μόνο για Microsoft και Apple. Δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα το είδε αμέσως και μόλις έπιασε σήμα συνδέθηκε.

Έτσι αυτή η εγγραφή φτάνει σε εσάς ξεκινώντας από UBUNTU, μιλάει για ANDROID  και έρχεται με INTERNET ON THE GO. Βαβυλωνία μου φαίνεται.

Που θα πάει όμως… θα τα ξεκαθαρίσω. Και τότε θα σας πω και εσάς.

Μέχρι τότε… τη καλησπέρα μου… από το Αίγιο.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags:' <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Copyright © 2024 Η ΒΔΕΛΛΑ 2 All rights reserved.
Desk Mess Mirrored v1.4.4.1 theme from BuyNowShop.com.